Örebro Futsal Club

Örebro Hockey vände och vann hemma mot Skellefteå

Örebro Hockey följde upp segern mot Timrå i torsdag genom att ta en ny trepoängare när man besegrade Skellefteå med 4-3. Matchvinnare blev Jordan Boucher.

· Publicerad: 27 oktober 2018 · 20.39.

Det var två formsvaga lag som möttes i Behrn Arena under lördagen. Skellefteå hade inför matchen inte vunnit på fem raka matcher. Örebro i sin tur kom ifrån en hemmaseger mot Timrå i torsdags men hade innan det förlorat fem raka.  

Örebro hade i och med seger mot Timrå vinden i seglen, dessutom har Skellefteå haft det svårt i Behrn Arena.  I inbördesmöten har Örebro åtta segrar och tre förluster mot Saik i Behrn Arena sen laget tog klivet upp i högsta serien.  

Annons ▾

Under lördagen kom även den nionde när Örebro vann en underhållande och fartfylld match med 4-3. Stor matchvinnare blev Jordan Boucher som la in segermålet med ca tre minuter kvar av tredje perioden.

Skellefteå började bäst och tog ledningen

Det blev en fartfylld och kul match mellan de bägge lagen. Gästerna började bäst men Örebro hängde på bra. Men norrbottningarna var det spelskickligare laget i första perioden och kunde genom Andreas Wingerli göra 0-1 12:49 in i matchen.

Skellefteå skulle även göra 0-2 med ca tre minuter kvar av första perioden. Gästerna hade etablerat spel i Örebros zon då man hade ett powerplay. Oscar Möller sköt i sargen från blå och pucken studsade fram till backen Jonathan Pudas som kunde lägga in den bakom Stefan Steen i Örebromålet.

0-2 blev även pausresultatet och det var inte orättvist till hur matchen sett ut. Men Örebro hade mer att visa och detta gav utdelning i andra perioden.

Aaron Palushaj och Nick Ebert briljerade i powerplay

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden, det var också en tjurig match med mycket känslor. Efter ca tre minuter åkte Skellefteås Adam Pettersson ut för Interference och hemmalaget fick ett powerplay.  Där kunde Aaron Palushaj styra spelet från sin vänsterkant och tillsammans med Nick Ebert hittade Palushaj en kämpande Tylor Spink som kunde styra in 1-2.

Med en reducering ryggen fortsatte Örebro att hänga på gästerna i deras höga tempo, när Patrick Norén åkte ut för tripping i mitten av perioden fick Örebro en ny chans. Återigen kunde firma Palushaj och Ebert styra spelet i numerärt överläge. Denna gång sköt Palushaj in ett skott som Shane Harper snappade upp och matchen var kvitterat till 2-2.   

Örebro gjorde en av sina bästa perioder så här långt denna säsong. Och deras slit i matchen hade gett utdelning då man kvitterat, 2-2 skulle även bli pausresultatet inför tredje och sista akten.  

Jordan Boucher sköt hem seger till Örebro

I tredjeperioden tog gästerna över spelet igen och flyttade i stort sätt in i Örebros försvarszon. Men Saik har haft problem under de senaste matcherna och när Örebro fick en kontring kunde Rodrigo Abols sätta 3-2. Letten är i bra form och satte sitt fjärde mål sen combacken förra veckan. Aaron Palushaj fick en assist på målet det var hans tredje i matchen.

Saik hade dock spelövertaget och bara några minuter efter Örebros mål kunde Robin Alvarez kvittera till 3-3. Gästerna fortsätta att styra spelet och etablerade press i hemmalagets zon. Men sen kom nästa kalldusch för norrbottningarna.

Marcus Weinstock stod för matchens prestation när han på egen hand åkte från Örebros zon genom ett uddlöst Saikförvar och nästa kunde sätta pucken i mål. Dock dök en omarkerad Jordan Boucher upp och skickad in 4-3 till Örebro.

Efter ett spännande avslut där Skellefteå försökte då in en kvittering bröt ett stort glädjejubel ut i Behrn Arena. Det kändes nästa som att Örebro hade vunnit SM-Guld. Men segern var viktigt och Örebro lämnade för tillfället botten bakom om sig.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs