Nordin Gerzic räddade poäng åt ÖSK mot Djurgården

Söndagen den 28 oktober tog ÖSK emot Djurgården på Behrn Arena. Matchen slutade 1-1 efter att Nordin Gerzic kvitterat under andra halvlek.

· Publicerad: 28 oktober 2018 · 19.07.

Allsvenskan 2018 börjar lida mot sitt slut, för ÖSK återstod inför dagens match endast två hemmamatcher. Idag tog man emot Djurgården och de bägge lagen hade egentligen inget att spela för.

ÖSK passade dock på att fira 110 år som förening i samband med matchen. En seger för Örebro hade haft en stor betydelse rent symboliskt. Man hade under dagen samlat alla föreningar inom ÖSK Alliansen. Tyvärr var det bara 5795 som dök upp idag, runt tusen av dessa åskådare var supportrar till Djurgården.

ÖSK gjorde matchens bägge mål

Dagens match blev inte den mest underhållande som har spelat på Behrn Arena. Men Djurgården hade ett litet spelövertag men det var Örebro som skapade de bästa målchanserna under första halvleken.

Djurgården såg väldigt fantasilösa ut i sitt anfall och trots en hög press fick de aldrig någon utdelning. ÖSK såg mer hungrigt och piggt ut, därför kändes gästernas ledningsmål lite orättvist. I slutet av första halvlek lyckades en olycklig Filip Rogic styra in ett skott från Niklas Gunnarsson.

ÖSK skulle fortsätta att vara bra även i början av andra halvlek. Det gav utdelning när Nordin Gerzic sköt ett skott som genom Marcus Danielson gick in i Djurgårdens mål. Lagkaptenen hade kvitterat matchen åt Örebro.

Efter hemmalagets mål växlade gästerna upp en växel och tog över stora delar av spelet. Andra halvlek tillhörde Djurgården och man var riktigt nära att ta ledningen. Örebrobördige Jonathan Ring bror till ÖSK:s Sebastian Ring sköt över när denne fick öppet mål.

Gästerna hade och en boll inne i målet men domaren blåste av för frispark efter en närkamp mellan Marcus Danielson och Viktor Tranberg. Matchen slutade 1-1 och Gerzic blev poängräddare för Örebro.

Örebro åker till Skåne

I nästa omgång som spelas på torsdag den 1 november åker Örebro till Skåne för att möta formstarka Malmö FF. Därefter väntar en ny bortamatch mot topplaget IFK Norrköping, den matchen spelas på söndag den 4 november.

ÖSK avslutar årets säsong söndagen den 11 november genom att ta emot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena. Det innebär att det återstår tre matcher av Allsvenskan för Örebro.