Örebro Futsal Club

Anlagd brand vid midnatt i studentkorridor på Örebro Universitet

Natten mot tisdagen utbryter en brand i en studentkorridor vid Örebro Universitetet – polisen har upprättat anmälan avseende grov mordbrand.

· Publicerad: 30 oktober 2018 · 10.45.
Räddningstjänsten i Örebro
Räddningstjänsten i Örebro – arkivbild Örebro Tribune

Räddningstjänsten får vid midnatt mot tisdag larm om brand i ett flerfamiljshus på Studentgatan vid Universitetet i Örebro. Polis och ambulans kallas samtidigt fram till den aktuella adressen.

Vid framkomsten till studentbostäderna vid Örebro Universitet så upptäcker man att någon har eldat papper inne i en studentkorridor vilket orsakat rökutveckling. Ingen brand med öppna lågor syns till när räddningstjänst och polis anländer.

Annons ▾

Anmälan grov mordbrand

Räddningstjänsten hade vid ett-tiden släckt branden och man vädrar ut röken från studentkorridoren. Ingen av dom boende ska enligt uppgift ha kommit till skada i samband med branden. Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand, i nuläget finns ingen misstänkt gärningsperson.

Mordbrand är ett brott där någon anlägger en brand som innebär fara för andra eller för omfattande förstörelse av egendom. Rubriceringen mordbrand används även om ingen person har skadats i branden.

Brottet kan bedömas som grov mordbrand om branden har anlagts i ett tätbebyggt område och där elden lätt kan sprida sig.

Brottet kan bedömas som grov mordbrand om den anlagda branden innebar fara för flera människor eller för egendom som har särskild betydelse.

Grov mordbrand är ett mycket allvarligt brott som kan ge fängelse i mellan 6 år och 18 år, eller i vissa fall livstids fängelse.

FIKK - För att alla behövs