Örebro Volley fick slita för segern när Gislaved bjöd upp

Tisdagen den 30 oktober tog Örebro Volley emot Gislaved i Idrottshuset. Örebro van med 3-1 i set men fick slita för segern.

· Publicerad: 30 oktober 2018 · 23.19.

Matchen mellan Örebro Volley och Gislaved hade många ansikten. Trots att Örebro vann med 3-1 i set visade laget upp ett ojämnt spel samtidigt som gästerna bjöd på tufft motstånd.

Gislaved har överraskat och ligger i toppen av tabellen och visade både upp styrka och finess. Örebro har än så länge bara förlorat en match under säsongen, men ikväll fick man verkligen slita för segern.

Annons ▾

Örebro vann de två första setet

Gislaved var klart det bättre laget i första set, de var starkare och satte hela tiden press på Örebro. Örebro fick jaga i bortalaget under stora perioder av setet. Men när gästerna ledde med 16 poäng hände något, Örebro tog över och kunde tillsluta vinna setet med 25-23.

I andra set var bortalaget helt förändrade och såg inte alls så starka ut som man tidigare gjort. Örebro dominerade och släppte aldrig in Gislaved i setet. Setet slutade 25-14 till Örebro som nu hade tagit kommandot i matchen.

Gislaved kom tillbaka med blev tillslut krossade

Örebro hade 2-0 i set, men precis som tidigare ändra matchen skepnad. Gislaved återhämtade sig från förra setet och visade upp samma styrka och finess som under första set. Framför allt var det spelet vid nätet som övertygade. Örebro hade inte riktigt något svar till gästernas spel.    

Många gånger såg Örebro ofokuserade ut och tappade många bollar, man kändes oförberedda. Men det blev ändå match av setet som till slutade 21-25 till gästerna. Det var reducerat till 2-1.

Men återigen ändrades matchbilden under fjärde set. Örebro gick ut och totalt körde över Gislaved. Nu såg det inte längre ut som en toppmatch mellan två topplag. Örebro var skoningslösa och pulvriserade gästerna. Man försökte få igång spelet genom byten men blev bara sämre.

När Örebro ledde med 22-4 fick gästerna ett litet ryk, ett par missar från hemmalaget och helt plötsligt stod det 22-11. Men tillslut kunde dock Örebro ro hem skeppet och vinna setet med 25-12.  

Länsderby nästa för Örebro

I och med segern ligger Örebro fortfarande kvar på en andraplats i tabellen. Nu väntar även långledigt då nästa match spelas den 17 november för Örebro.

Då tar man emot Degerfors i Idrottshuset och säsongens andra länsderby är ett faktum. Degerfors har haft en tung säsong och ligger näst sist med enbart två setsegrar. En setseger mer än jumbon Lund.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs