Örebro Futsal Club

Ny hemmaseger för Örebro – slog HV71 med 5-1

Torsdagen den 1 november tog Örebro Hockey emot HV71 i Behrn Arena. Örebro vann med 5-1 och tog sin tre raka seger på hemmaplan.

· Publicerad: 1 november 2018 · 23.52.

I hockey vänder det fort brukar man säga. För Örebro Hockey har det vänt, för en vecka sen hade laget fem raka försluter. Nu har man tre segrar på de fyra senaste. Och under samma period har Rodrigo Abols gjort mål i fyra raka hemmamatcher och Aaron Palushaj bidragit med sju assist. 

Tre av dem kom i kvällens match mot HV71, ett HV som under säsongen gått trögt och inte alls fått igång spelet. Och mot ett nyvaket Örebro blev det inte roligare för smålänningarna, när domaren blåste av matchen stod det 5-1 till hemmalaget.

Annons ▾

En fantastiskt bra andra period bana vägen

Spelmässigt var HV71 det bättre laget under första period, man vann skotten med 4-12. Men Örebro var effektiva, Nick Ebert gjorde en chanspassning som hittade Linus Arnesson som kunde skjuta 1-0 till hemmalaget. Det fanns även bud på 2-0 när Jere Sallinen nästa kunde peta in en puck bakom Jonas Gunnarsson.

Örebro effektivitet gav mer utdelning under andra perioden som var fantastiskt bra. Redan efter tre minuter kunde Tom Wandell snyggt peta in 2-0 till Örebro. Wandell såg riktigt pigg ut och var på spelhumör.

Efter det skulle den stekhete Rodrigo Abols slå till med säsongens femte mål. Den här gången hade han hjälp av en HV71-spelare som åkte på Gunnarsson. På målet fick även Palushaj kvällens första assist.

En HV71 reducering som inte gav något

Andra perioden tillhörde Örebro men HV fick in en reducering. I powerplay kunde Mikko Lehtonen skjuta 3-1. Men målet gav inte bortalaget som mycket att spela på. Örebro såg grymt fokuserade ut och fortsatte spela sitt spel.

Shane Harper kunde även i powerplay utöka ledningen till 4-1 innan andra perioden var slut. Efter en ganska händelsefattig tredjeperiod kunde Örebro fastställa slutresultatet 5-1 när Tylor Spink gjorde mål i spel fem mot tre.

Tylor Spink bidrog även med en assist på Harpers mål. Anton Hedman fortsätter göra poäng och hade två assist. Örebros storstjärna Aaron Palushaj noterades för tre målgivandepassningar

Ny hemmamatch på lördag

Örebro går bra just nu, men har spelat mot botten av tabellen i två matcher. Både segrar mot Timrå och HV71 smakar bra. På lördag är det en ny hemmamatch när seriens jumbo Brynäs kommer på besök.

Örebro förlorade första möter mot Brynäs med 3-2 då var inte Palushaj med, så för honom blir det en speciellt match när han möter sin förra klubb för första gången sen övergången i somras.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs