Örebro Futsal Club

Brynäs bröt Örebro Hockeys segersvit på hemmaplan

Lördagen den 3 november tog Örebro Hockey emot Brynäs i Behrn Arena. Matchen slutade 0-1 till gästerna som bröt Örebros segersvit på hemmaplan.

· Publicerad: 3 november 2018 · 22.41.

En spännande och välspelad match fick ett tråkigt slut för Örebro. Med ca åtta minuter kvar av tredje perioden satte Samuel Asklöf matchen enda mål efter att Kristian Näkyvä tappat pucken på offensiva blå.

Inför matchen hade Örebro tre raka hemmasegrar och var i bra form. Brynäs kom ifrån en 5-3 seger mot Mora, de vann även säsongens första möte mellan dem två. Då blev det 3-2 till Brynäs som spelade på hemmaplan.  

Annons ▾

Örebro var det bättre laget trots att Brynäs vann

Man ska inte ta ifrån gästerna kvällens seger, de gjorde ett mål medan Örebro gjorde noll. Det är målen som avgör, men det går inte bort se att Örebro faktiskt gör en bra match och många gånger var bättre än sist motstånd.

Det blev även en känslosam och tjuriga match. I första perioden blev Nick Ebert nerdragen, något som tände till den amerikanska backen. Han var ibland i mycket, det var även Brynäs Johan Alcén.

Efter en välspel andra period var det först i den tredje som tempot höjdes en nivå och Örebro försökte ta ledningen.  Men gästerna var bra i sitt defensiva spel, både i fem mot fem och i numerärt underläge. De täckte många skott, dessutom lyckades de plocka bort Aaron Palushaj.

Sen kom det, situationen som avgjorde matchen, Örebro gjorde inte många misstag men när Kristian Näkyvä råkade tappa pucken kom spelvändningen som gästerna gjorde 0-1 på. Då hade även Jere Sallinen bränt två jättelägen för Örebro.

Speluppehåll på ca en vecka

Nu kommer ett landslagsuppehåll till den 13 november, och Örebro går egentligen in i uppehållet med ett bra spel. När serien drar igång kommer man möta Mora på bortaplan, ett Mora som i kvällens omgång förlorade med hela 6-1 borta mot regerande mästarna Växjö.

Nästa hemmamatch för Örebro är torsdagen den 15 november när Rögle kommer på besök. En mardrömsmotståndare för Örebro och i den tjata tabellen är alla poäng viktiga då det idag bara är fem poäng upp till den sjätte och sista direktplatsen till slutspel.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs