Örebro Futsal Club

Försvunnen 75-årig man hittades avliden i Svartån

Polisen har sedan fredagsmorgonen sökt efter en man i 75-årsåldern som varit försvunnen – anträffades död under sökinsats av FIKK på måndagen.

· Publicerad: 5 november 2018 · 15.09.

Polisen har sedan fredagen den 2 november sökt efter en man som varit försvunnen i Örebro. Han anmäldes under fredagsmorgonen som försvunnen från sin bostad i stadsdelen Rosta i Örebro.

Organisationerna FIKK och Missing People har under helgen och fram till i dag anordnat eftersök efter mannen.

Räddningstjänsten får vid klockan 10.40-tiden på måndagsförmiddagen larm om en befarad drunkning vid Hagabron på Hertig Karls Allé i centrala Örebro.

Vid klockan 12.20 på måndagen så bekräftade polisens presstalesperson att den döde mannen varit anmäld försvunnen sedan några dagar tillbaka.

Annons ▾

Anträffades av organisationen FIKK 

— Den man i 75-årsåldern som anmäldes som försvunnen från Örebro i slutet på förra veckan anträffades under måndagsförmiddagen tragiskt nog avliden. Mannen anträffades i Svartån i centrala Örebro, meddelar Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen..

Det var organisationen FIKK som hade en sökinsats under måndagsförmiddagen och anträffade kroppen i vattnet. Redan under söndagen hade FIKKs ID-hund markerat på kropp i vattnet och när sök insatsen fortsatte under måndagen anträffades mannen av insatsteamet.

Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet. Anhöriga är underrättade.

FIKK - För att alla behövs