Örebro Futsal Club

Äldre Karlskogakvinna utsatt för stöld i hemmet

En ung kvinna ringde på dörren till en lägenhet i Karlskoga. En äldre dam öppnade och släppte in kvinnan, efter besöket saknades ett flertal värdesaker.

· Publicerad: 7 november 2018 · 15.08.

Det var vid klockan 12.17 på onsdagen som polisen fick in ett larm angående en stöld på Sandviksvägen i Karlskoga.   

Enligt uppgifter hade en yngre kvinna ringt på dörren till en lägenhet där en äldre kvinna bodde. Bland annat hade den yngre kvinnan sträckt fram ett papper som denne ville att den äldre skulle skriva under, men denne vägrade.

Annons ▾

Den yngre kvinnan hade då bett om att få komma in och ta ett glass vatten vilket den äldre hade tillåtit. När kvinnan sen lämnade lägenheten upptäckte den boende att lådor i bostaden är utdragna och ett flertal värdesaker saknades. 

Polisen har ett signalement på den yngre kvinnan

Enligt uppgifter skall den yngre kvinna vara i ca 30-35 år gammal. Hon är runt 150-160 cm lång. Hon bar under besöket en grå täckjacka och en fyrkantig svart väska.

Det finns även misstankar om att kvinnan har haft en medhjälpare som under tiden genomfört stölderna när den äldre kvinnan blev distraherad i köket. 

Det har även inkommit rapporter om att ett liknade fall hade inträffat på en adress vid Nickkällan i centrala Karlskoga. Men då hade lägenhetsinnehavaren bara stängt igen ytterdörren för besökaren. 

FIKK - För att alla behövs