Örebro Futsal Club

Jackies Stoned – Vill vara ett coverband som sticker ut

Jackies Stoned – där har ni namnet på ett av den senaste tillskotten på Örebros musikscen. Medlemmarna i sig är inte okända inom musikkretsen i Örebro.

· Publicerad: 7 november 2018 · 19.43.

Jackies Stoned är ett relativt nystartat coverband i Örebro. De består av Christoffer Nordenström (keyboard) Dagge Hagelin (gitarr) Jörgen Lundstedt (bas) och Oscar Hagsten (trummor) och Nadine Randle (sång).

Örebro Tribune träffade bandet i deras replokal på Holmen för att ta reda mer om vilka de är och vad de har för mål med sin musik.

Annons ▾

Så gick Jackies Stoned från idé till verklighet 

Jackies Stoned kom till efter att gitarristen Dagge Hagelin hade en idé. Han ville spela mer med sin gamle vän Jörgen Lundstedt eftersom de inte spelat ihop de senaste åren. Dessutom ville de spela låtar som de själva tyckte var bra och tyckte om.

Det tog ungefär ett till två år innan de äntligen kom igång med projektet och därefter frågade Dagge keyboardisten Christoffer, sångerskan Nadine och trummisen Oscar om de var intresserade och alla tyckte det verkade vara en kul idé.

Efter midsommar träffades de i replokalen och började repa. De repade kravlöst bara för att komma igång och att de skulle låta bra. Målet just då var inte att boka in spelningar utan bara för att det skulle låta bra.

Tanken med bandet är dock att man ska göra företagsgig och olika samarbeten med artister som ska uppträda i närområdet. Det är inte heller helt uteslutet att man samarbetar med krogar.

Vill vara ett coverband som sticker ut

Bandet kommer rent musikaliskt inrikta sig på att spela låtar som andra coverband inte ofta spelar. Även om Dagge poängterar publiken kommer känna igen låtar som vill man ändå vara unika.

— Vi kommer exempelvis inte spela Summer of 69, den har man spelat i så många år, men vi ska försöka hitta unika kända låtar som man känner igen men vi vill göra det på vårt sätt, säger Dagge.

Han säger också att man spelar låtar av Prince, Peter Gabriel, Phil Collins och Pink Floyd, men även svenskt i form av Orup och Ratata. Här kan Örebro Tribune förstå vad bandet vill åstadkomma. Alla dessa exempel är kända artister men vars låtar inte alltid är det självklara valet på en spellista.

Nadine Randle återfinns på sång  

Nadine Randle har varit verksam som artist i flera år och agerade bland annat förband åt Eric Saade när han uppträdde på Jubileumsveckan 2015. Nu frontar hon Jackies Stoned och har på ett sätt bytt mark.

Örebro Tribune frågade hur omställningen för henne är då hon går från popmusik till att spela covers i ett coverband. Nadine förklarar att detta är en utav anledningarna till att hon valde att hänga på Dagges idé om det unika coverbandet, just för att spela unika låtar som ändå folk känner igen.

Samtidigt har hon själv aldrig medverkat i ett band, och den känslan och stämningen är en ny upplevelse för henne.  

— Förut så har jag bara dykt upp och gjort min grej. Nu måste jag vara med och rodda och packa upp instrument, detta är helt nytt för mig men ändå intressant, säger Nadine.

Här flikar även Jörgen Lundstedt in och säger att det är kul att få vara med och rodda och bra för gruppdynamiken i bandet då alla hela tiden finns där och hjälps åt. Nadine säger också att det är så häftigt att få vara med i ett band med några av Örebros främsta musiker.

Spelade på Walvet i Örebro

Första spelningen ägde rum 6 oktober då man spelade tillsammans med Micke Syd från Gyllene Tider. Den spelningen ägde rum på Walvet i Örebro. Dagge säger att det var en mycket bra kväll mycket folk i publiken.

— Vi fick berömd från flera av våra kollegor i branschen, inte bara av mamma säger Dagge med glimten i ögat. 

Jackies Stoned kommer släppa en promotionvideo som spelades in under konserten på Wavlet, Den är filmad och redigerad av fotografen Pavel Koubek på ICON Photography.

Bandet har också ett par gig klara, bland annat kommer de ha en mini-krogshow med Linda Begtzing under 2019. Senare samma år ska man även gemomföra ett företagsgig med Idolvinnaren Chris Kläfford.

Bandet säger också själva att det inte heller är otänkbart att man kommer skriva egen musik och släppa egna låtar. Men just nu är det inte aktuellt

— Den förmågan finns inom bandet säger Jörgen. ,

— Vi har massa inbokat men vi är inte främmande för att skapa eget material avslutar Dagge med. 

Jackies Stoned är i full gång med att repa i replokalen på Holmen i Örebro. 

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs