Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar finske KHL-forwarden Patrik Virta

Örebro Hockey kunde under onsdagen meddelade att de gjort klart med en förstärkning. Finske forwarden Patrik Virta ansluter till truppen.

· Publicerad: 7 november 2018 · 16.01.

Den 22-årige finske forwarden Patrik Virta är klar för Örebro Hockey. Detta kunde klubben bekräfta under onsdagen. Det var igår tisdag som Expressen kunde avslöja att Virta var klar för en svensk klubb. 

Virta kommer från spel i KHL-klubben HC Slovan Bratislava där han skrapat ihop två mål och nio poäng på 21 spelade matcher. Förra säsongen gjorde han 14 mål och 40 poäng för finska klubben TPS. 

Annons ▾

Patrik Virta är draftad av New York Rangers men har aldrig representerat klubben eller dess farmalag. Han har finska klubben HPK som moderklubb och är fostrad oss dem. 

Kommentarer om Patrik Virta

 — Vi försökte knyta till oss Patrik inför säsongen, så det känns extra kul att vi nu har lyckats få honom till oss. I Patrik får vi in en center som även kan gå forward och har ambitionen ta steg i karriären, vilket vi ska hjälpa honom med. Han har kvalitéer som kommer hjälpa oss att producera framåt, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

— Örebro Hockey behöver brädda truppen och är i behov av spets. Virta är ung och har potential samt att han kommer från två fina säsonger i TPS, även om det inte gick så bra i KHL. Säger Örebro Tribunes skribent Martin Avedal.

— Dessutom behöver man få in en kedjekamrat till Aaron Palushaj. I Virta finns kanske den center som man saknat som kan peta in de passningar som kommer från Palushaj. Virta kommer även till ett lag som idag består av flera finska hockeyspelare, han kommer att känna sig hemma här. Avslutar Martin Avedal med. 

FIKK - För att alla behövs