Örebro Futsal Club

Äntligen Little Jinder – tredje gången gillt

Lördagen den 10 november så uppträdde artisten Little Jinder på Konserthuset i Örebro och med på scenen fanns även DJ-duon Rebecca och Fiona.

· Publicerad: 11 november 2018 · 01.16.

Little Jinder, eller Josefine Jinder som hon egentligen heter är en av Sveriges mest intressantaste artister just nu. Hon är dotter till spelmannen Åsa Jinder och hon har prisats på ”P3 Guld” och medverkat i tv-serien ”Så mycket Bättre”. 

Hon är för mig en personlig favorit och låtarna ”Vita Bergets Klockor”, ”Super 8” och ”Pinocchio” spelas nästan dagligen på mina listor i musiktjänsten Spotify.

Just nu så är Little Jinder ute på sin höstturné och under lördagen den 11 november besökte hon Örebro Konserthus i Örebro. 

Annons ▾

Tredje gången gillt för Little Jinder

Det här var tredje gången som vi på tidningen Örebro Tribune valt att bevaka den nu 30-årige artistens uppträdande. Vi kan bara konstatera att lördagskvällens konsert var det bästa framträdandet hon framfört i Örebro, det är tredje gången gillt med andra ord. 

Vid dom två tidigare besöken så har artisten Little Jinder spelat på Satin och Frimis Salonger, den här gången så var skådeplatsen Örebro Konserthus som fick arrangera besöket. Vi kan bara ge med oss och erkänna att Little Jinder bara har blivit bättre och bättre, hon har verkligen vuxit som artist. 

Efter besöket på Satin år 2016 så kallade jag hennes musik för omogen, efter besökte på Frimis förra året 2017 så gnällde jag inför tidningens läsare att det knappt var några besökare på konserten. Nu kan vi nämna att det var lika många även  denna lördagskväll, dock så var lokalerna något mindre. 

Little Jinder äger scenen ikväll

Efter dom första spelningarna jag sett med Little Jinder så har jag haft en uppfattning att hon är bättre på skiva än livescen. Ikväll på Konserthuset i Örebro var det dock annorlunda. Little Jinder äger scenen redan från första minut hon kliver upp. 

Hon har ett energiskt framträdande och släpper aldrig kontakten med publiken. Vid ett tillfälle går hon ner och ställer sig i publiken och sjunger tillsammans med några av besökarna på kvällens konsert. 

Musiken låter bra och det kan beror på att Rebecca och Fiona står i DJ-båset, tillsammans med Jinder så bjuder man på en klubbversion av ”Super 8” och även om jag tycker originalversion är bättre så funkar det. Den senaste singeln ”Pinocchio” som framfördes funkade också bra live. 

Kvällens konsert var det bästa framträdandet i Örebro som Josefine bjudit på. Någonstans så kan jag se att Little Jinder utvecklats och blivit den där popstjärnan som jag för ett par år sen förutspått.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs