ÖSK avslutade med förlust – AIK svenska mästare

Söndagen den 11 november avgjordes Allsvenskan i fotboll. AIK vann SM-Guld efter rysare i Kalmar medan Örebro förlorade med 1-3 mot Göteborg.

· Publicerad: 11 november 2018 · 19.59.

Idag var dagen då allt skulle avgöras i Allsvenskan, skulle det bli AIK eller IFK Norrköping som tog hem SM-guldet och vem skulle göra Trelleborg sällskap ner till Superettan.  Allting fick ett slutet under eftermiddagen.

Samtidigt spelades det även fotboll på Behrn Arena därÖrebro SK tog emot IFK Göteborg. Matchen var av ingen betydelse men självklartville bägge lagen avsluta med en seger.

Det blev gästerna som vann efter två mål från 17-årige talangen Benjamin Nygren. Matchen slutade 1-3 till Göteborg, det var även Nahir Besara och Viktor Skölds sista framträdanden i ÖSK.

ÖSK spelade bra med förlorade

Örebro gjorde en bra match och hade spelövertag framför allt under första halvlek. Men laget hade svårt att komma till avslut. Samtidigt kunde Benjamin Nygren redan i den 7:e matchminuten ge gästerna ledningen.

Resultatet stod sig halvleken ut och under andra delen avmatchen hände det en hel del saker. I den 54:e matchminuten kunde GiorgiKharaishvili sätta 0-2 på straff och i momentet innan blev ÖSK:s Michael Almebäckutvisad. Efter målet tog gästerna över spelet och pressade tillbaka ÖSK i egenzon.

Örebro skulle dock kämpa sig tillbaka och hade ett par riktigt bra lägen att reducera, Erik Dahlin i gästernas mål gjorde under loppet av ett par minuter 4-5 stycken kvalificerade räddningar.

Benjamin Nygren var matchens gigant

ÖSK skulle med en man mindre på planen och en stor press tillslut få in en reducering när David Boo Wiklander styrde bollen i eget mål i den 84:e minuten. Detta efter att Filip Rogic skjutit ett skott på en frispark från Nahir Besara.

Målet var viktigt för ÖSK men de skulle inte få vara glada länge. Ett par minuter senare skulle matchens lirare och gigant Benjamin Nygren slå till igen. I den 89:e minuten gjorde 17-åringen sitt andra mål för matchen och fastställde slutresultatet 1-3.

AIK svenska mästare efter rysare i Kalmar

Inför dagens omgång var inte Allsvenskan avgjord, förutomatt Trelleborg redan var klara för nedflyttning. Den stora frågan var om AIKeller Norrköping skulle ta hem guldet. Det blev AIK som genom en 0-1 segerborta mot Kalmar nu kan titulera sig svenska mästare igen, sist var 2009.

Samtidigt åker Dalkurd ur Allsvenskan efter bara en säsong, lagethade en chans att nå kvalspel om Brommapojkarna hade förlorat mot jumbon Trelleborg men det blev en BP-seger och de kommer att få kvala mot AFC Eskilstuna. Helsingborg och Falkenberg blev igår lördag klara för spel i Allsvenskan.