Örebro Futsal Club

Popsicle kommer till Frimis Salonger i mars 2019

Indiebandet Popsicle kommer till Örebro fredagen den 8 mars. De ska spela under Klubb Mono som denna gång huserar på Frimis Salonger.

· Publicerad: 13 november 2018 · 12.59.

Det kultförklarade indiebandet Popsicle kommer till Örebro i mars nästa år. Detta kunde arrangören bakom Klubb Mono meddela under tisdagen. Bandets konsert markerar även starten för ett samarbete mellan 
Klubb Mono och Frimis Salonger. 

— Helt fantastiskt. De gör en exklusiv vårturné med tre stopp och väljer att stanna till hos oss. Indiekungarna Popsicle på Klubb Mono. Det hade vi inte ens kunna drömma om när vi startade klubben. Skriver arrangören på sin facebooksida

Annons ▾

Detta är Popsicle

Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt debutalbum Lacquer, som de också senare kammade hem en grammis för i kategorin Årets Rock.

Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner. De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad.

I våras kom nyheten att Popsicle skulle återförenas. Efter bejublade sommarframträdanden på Gröna Lunds stora scen, Liseberg och Way Out West sålde bandet i oktober ut Nalen i Stockholm. Under våren 2019 följer bandet upp med ett fåtal väl valda spelningar runtom i landet. De ska spela i Uppsala, Örebro och Malmö. 

Detta är Klubb Mono

— Mono är en ambulerande liveklubb som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta.

— Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Detta skriver arrangören bakom Klubb Mono på deras facebooksida. Under de senaste åren har Mono i det tysta varit en stor aktör på Örebros musikscen.  

FIKK - För att alla behövs