En man hittades svårt knivhuggen vid skola i Kumla

Svårt knivhuggen man hittades av förbipasserande vid Malmens skola i Kumla – ”har skador efter minst nio knivhugg”

· Publicerad: 14 november 2018 · 08.59.
Polis - Avspärrat i Örebro
Arkivbild – Örebro Tribune

Polisen larmades vid klockan 23.52 på tisdagskvällen till Malmens skola i centrala Kumla där en förbipasserande hittat en svårt skadad man. Mannen som är i 25-årsåldern har tillfogats flera hugg med ett vasst föremål som förmodas vara en kniv, meddelar polisen.

Skador efter minst nio knivhugg

Enligt vakthavande polisbefäl har mannen skador efter minst nio knivhugg. Under natten pågick en stor polisinsats i området för att säkra bevis och söka efter vittnen till händelsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus i kritiskt tillstånd, läget har under natten stabiliserats.

Annons ▾

Hittade möjlig flyktväg över skolgården mot en förskola

Mannen har på grund av sina svåra skador och att han är nedsövd ännu inte kunnat höras. Polisens hundpatrull som spårat från brottsplatsen finner en tänkbar flyktväg över skolgården och vidare mot en förskola som ligger i närheten. Platsen har spärrats av genom en yttre avspärrning kring ett större område, samt en inre avspärrning.

Polisen hämtade på onsdagen in en man i 20-årsåldern till förhör, han är anhållen av åklagare misstänkt för mordförsök, meddelar polisens presstalesman Tommy Lindh.

FIKK - För att alla behövs