Örebro Futsal Club

Nytt bottennapp för Örebro – föll hemma mot Rögle

Torsdagen den 15 november tog Örebro Hockey emot Rögle i Behrn Arena. Gästerna vann med 1-4 och Örebro förlorade sin tredje raka match.

· Publicerad: 15 november 2018 · 23.54.

Det vänder snabbt i hockey, fråga Örebro. Efter att ha vunnit tre matcher på fyra försök har klubben nu radat upp tre raka förluster. Alla mot lag på den nedre delen av tabellen.

Innan speluppehållet förlorade man mot Brynäs med 0-1, i tisdags förlorade man mot jumbon Mora med 2-1 och ikväll vann Rögle med 1-4. Örebro hade svårt att göra mål trots att man vann skotten med 32-23.

Annons ▾

Tveksam straff bana vägen för Rögle

Det var en tempofylld inledningen på matchen då bägge lagen satte hög fart. Men att det var två sämre lag som mötets märkets då kvalitén på avsluten inte höll hög klass. Örebro var dock det bättre laget och kunde vinna skottstatistiken med 16-5 efter första perioden.

Rögle kunde å andra sidan vinna perioden med 0-1 då Koide Curran satte en straff efter ca halva perioden. Straffen var snygg och påminde om ett ”Kenta Nilsson-mål”. Men samtidigt var domen tveksam och rörde upp känslor i Örebrolägret.

Matchstraff för Marcus Weinstock

Andra perioden kom att handla mycket om Örebros veteran Marcus Weinstock, han skulle i mitten av perioden sätta in en ful huvudtackling på Ted Brithén. Weinstock fick matchstraff och fick lämna isen. Därefter kunde Rögle öka på ledningen till 0-2 i spel fem mot fyra, det var en femminutersutvisning och Taylor Matson sätta pucken.

Innan powerplayet var över för gästerna passade Tylor Spink på att reducera för Örebro. Han snappade upp en puck i anfallszon efter att Christopher Mastomäki effektiv hade forecheckat en Röglespelare. Målet gav Örebro hopp inför tredjeperioden.

Trots en hög press från Örebro lyckades man inte överlista Rögle i den tredjeperioden. Istället var det gästerna som kunde göra två mål i tom kasse. Bland annat satte Koide Curran 1-4 och blev tvåmålsskytt.

Örebro ligger näst sist

I och med förlusten ligger nu Örebro näst sist i tabellen. Bakom sig har de Mora som slog dem i tisdags. Och för Örebro väntar nu tre tuffa matcher på lördag samt nästa vecka.

Först möter man Linköping på hemmaplan innan man tar emot säsongen överraskning Luleå och sedan väntar en ny bortamatch nästa lördag mottopplaget Djurgården. Alla tre är svåra och bra lag, en seger här skulle betyda mycket för Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs