Örebro Futsal Club

Brutal förlust för Örebro – Luleå avgjorde med 10 sek kvar

Torsdagen den 22 november tog Örebro emot Luleå i Behrn Arena. Gästerna avgjorde matchen med bara 10 sekunder kvar av tredje perioden.

· Publicerad: 22 november 2018 · 23.35.

Ibland har hockey rättvist, ibland är hockey orättvist. Frågar du en Örebrosupporter är hockey ibland extremt orättvist. När Örebro tog emot topplaget Luleå så lyckades hemmalaget kvittera matchen med 1 minut 21 sekunder kvar av tredje perioden.

Men glädje blev inte långvarig, när det återstod ca 15 sekunder kvar av matchen fick Luleå en tekning i offensiv zon och kunde därefter genom tekningsvinst skjuta en puck som hittade målet och matchen var avgjord.

Annons ▾

Ett brutalt slut på en match där Örebro var bra och borde åtminstone fått med sig en poäng. Det är inte varje dag man lyckas hålla jämna steg med seriens bästa lag.

Luleå tog en tidig ledning

Luleå kom till Behrn Arena som SHL:s serieledare och säsongens stora överraskning. Örebro kom till match med en viktig bortaseger mot LHC i ryggen. Sist dessa två lag möttes vann Örebro med 2-3 på övertid, den matchen spelades i Coop Norrbotten Arena.

Det var gästerna som tog ledningen redan efter 56 sekunder när den förre Örebrobacken Daniel Sondell hittade Niklas Olausson. Sondell tappade först pucken men lyckades ändå få fram en passning och 0-1 var ett faktum.

Annars tillhörde första perioden Örebro, de visade upp ett bra spel i powerplay och var riktigt nära att kvittera. Vid en svekens ropade även många på straff när Luleåspelare tog bort pucken med handen men tyvärr missade domaren detta.

Brutal slut för Örebro

Gästerna har ett av ligans bästa boxplay men när Örebro i början av andra perioden fick spela fem mot tre kunde de inte längre stå emot. Aaron Palushaj kunde prickskjuta in kvitteringen till 1-1. Men glädjen vart inte långvarig utan ett par minuter senare slog Jack Connolly till i powerplay, med Palushaj i utvisningsbåset.

Luleå gick in i tredje perioden med en 1-2 ledning och det skulle hända mycket innan allt avgjordes. Örebro pressade för en kvittering och vara nära flera gånger, men Luleå är kända för sin disciplinerade defensiv.

Tillslut skulle dock Örebro få in en kvittering med 1 minut 21 sekunder fixade Tylor Spink 2-2. Glädje var enorm och Behrn Arena som varit lite avslagen började koka igen. Men Luleå skulle första det roliga och med 10 sekunder kvar av tredje perioden gjorde Emil Larsson 2-3.   

Det blev ett brutalt slut på match där Örebro spelade bra och där de borde fått med sig iaf en poäng. För segern var inte orättvis för Luleå är ett bra lag men Örebro förtjänade en poäng som de faktiskt på ett sätt kämpade till sig.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs