Örebro Futsal Club

Örebro Volley ohotade i seger mot Lund – trots motstånd

Lördagen den 24 november tog Örebro Volley emot Lund i Idrottshuset. Matchen var den första av två under helgen. På söndag möter de Hylte/Halmstad.

· Publicerad: 24 november 2018 · 18.07.

Dubbelhelg, eller tvåmatchershelgen, säsongens spelschema ser annorlunda ut jämfört med tidigare säsonger. Detta innebär att lagen kan spela två matcher samma helg. Sista helgen i november var en sådan för Örebro Volley. 

Lördagen den 24 november tog man emot Lund på hemmaplan i Idrottshuset. Imorgon Söndag kommer topplaget Hylte/Halmstad. Lund är seriens jumbo och har bara tagit en poäng, men matchen blev trots 3-0 i set svårare än väntat för Örebro. 

Annons ▾

Lund höll på att chocka Örebro

Första set slutade 25-19 till Örebro, detta var ett set som hemmalaget kontrollerade fram till slutet. När det stod 22-10 tappade Örebro helt plötsligt fokus och Lund kunde plocka in nio poäng innan Örebro avgjorde.

I andra set var det jämt mellan lagen och vid ett tillfälle stod det 6-6. Men Örebro skulle tillslut visa vilka som var det bättre laget och setet slutade 25-11.  

Även tredje set fick en nervös nerv i sig, precis som i första började gästerna plocka in poäng i slutet av setet. Men Örebro gjorde inte om samma misstag utan kunde stoppa gästerna och setet slutade 25-15. 

Carly De Hoog debuterade för Örebro 

Matchen var speciell för hemmalaget, äntligen kunde deras senaste nyförvärv Carly De Hoog debutera. Hon visade även direkt att hon kommer vara en tillgång för klubben, 12 poäng i första matchen. 

Nu väntar betydligt svårare motstånd för Örebro och Carly De Hoog när de imorgon tar emot Hylte/Halmstad. Ett lag som de för tillfället har bakom sig i tabellen men som kommer straffa dem hårdare om man bjuder till som man idag gjorde mot Lund. 

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs