Örebro Volley förlorade jämn match mot Hylte/Halmstad

Söndagen den 25 november var det dags för helgens andra match för Örebro Volley när de tog emot topplaget Hylte/Halmstad i Idrottshuset.

· Publicerad: 25 november 2018 · 19.34.

En seger och en förlust, det blev resultat efter helgen när Örebro fick spela två matcher hemma i Idrottshuset. Under lördagen besegrade man Lund med 3-0 i set.

När Hylte/Halmstad stod för motståndet under söndagens match blev det betydligt jämnare, och spännande när tillslut gästerna kunde vinna med 2-3 i set. Matchen var också den förre Örebrospelaren Jona Vigfusdottir återkomst då hon nu representerar Hylte/Halmstad.

Hylte/Halmstad vann de två första seten

Det var gästerna som tog kommandot i matchen, de vann första set med 17-25 och det såg relativt enkelt ut. Örebro hade inte riktigt vakant till liv och hade svårt att hänga med.

Andra set vart betydligt jämnare och Örebro var uppe och nosade på gästerna men orkade inte riktigt hela vägen. Setet slutade 23-25 och Örebro som trots förlust i setet fick ändå kontakt i matchen.

Örebro kvitterade till 2-2 innan de föll i sista set

Örebro hade medvind men öppnade ändå tredje set svagt, Hylte/Halmstad kunde ta en bekväm ledning innan hemmalaget vakande till. Och då gjorde man det med besked och vände setet.

Men gästerna skulle inte ge upp och kom tillbaka mer än gång och tog bland annat ledningen med 16-17, Örebro kunde tog tillslut vinna med 25-22.

I fjärde set var det Örebro som dominerade, gästerna såg tama ut och gjorde många misstag. Det var mot slutet som de egentligen vakande till liv och kunde putsa till resultatet 25-15.

Sista set blev spännande och jämnt, här vände matchen många gånger innan Hylte/Halmstad tillslut kunde vinna med 17-19. Det blev svårt att skilja de bägge lagen åt då man egentligen spelar till 15 poäng i sista set.

Derby väntar för Örebro i nästa omgång

I nästa omgång är det dags för länsderby för Örebro. Då möter man Lindesberg på bortaplan. Ett möte som alltid är jämnt mellan de bägge lagen. Matchen spelas lördagen den 1 december.

Lindesberg besegrade det tredje laget från länet Degerfors igår på bortaplan med 0-3. Dock ligger laget i skrivande stunder enbart på en femteplats i tabellen.