Örebro Futsal Club

KIF Örebro värvar försvaren Emma Kullberg

Under tisdagen informerade KIF Örebro att de värvar försvaren Emma Kullberg från Kungsbacka DFF. Emma är 27 år och kommer från Umeå.

· Publicerad: 27 november 2018 · 13.11.
Emma Kullberg (mitten) är klar för KIF Örebro. Hon kommer senast från spel i Kungsbacka. Arkivbild: Martin Avedal

Emma Kullberg var en av nyckelspelarna när Kungsbacka DFF tog klivet upp till Damallsvenskan. Idag skrev hon på ettårskontrakt för KIF Örebro. 

Emma är 27 år gammal och kommer från Umeå. Hon är fostrad i Umeå IK men har även representerat Umeå Södra FF och Vittsjö GIK. Under sin tid i Vittsjö och Umeå IK fick hon även spela i Damallsvenskan. 

Annons ▾

Detta säger Emma Kullberg om att skriva på för KIF

–Det känns spännande att bli en del av KIF Örebro inför kommande säsong. Jag ser väldigt positivt på säsongen som vi har framför oss och tror definitivt att den kommer bli rolig och bra.

–Jag är redo att ta en plats i truppen och tillsammans med de andra tjejerna och ledarna bygga vidare på det som klubben påbörjat, säger Emma Kullberg på KIF Örebros hemsida. 

Kommentarer från KIF Örebro

— Emma har imponerat på oss under de matcher vi stött på varandra i Elitettan. Hennes erfarenheter från spel i olika klubbar i Sverige ser vi som meriterande och vi bedömer att hon kan bidra med mycket till KIF Örebro 2019. Vi ser verkligen fram emot att få börja jobba med henne, säger Stefan Ärnsved, huvudtränare i KIF Örebro.

— Det känns väldigt bra för oss att kunna presentera just Emma som första nyförvärv inför nästa säsong. Det är ingen hemlighet att en stor framgångsfaktor förra säsongen var spelartruppens sammanhållning och proffsiga inställning, med Emma bygger vi vidare på just dessa två faktorer. Säger sportchefen Jonas Karlberg.

— Att vi lyckas få hit en seriekonkurrents nyckelspelare tycker jag visar på att KIF Örebro har attraktionskraft. Nu fortsätter vi att omsorgsfullt och ansvarsfullt bygga truppen inför 2019, avslutar Jonas Karlberg med. 

Örebro Tribune tycker till om Emma Kullberg

KIF Örebro har börjat resan för återkomsten till Damallsvenskan, och det första man gör att stärka upp försvaret. Något som behövs nu när Hanne Gråhns valde att lägga skorna på hyllan. 

Man har redan skrivit nytt kontrakt med succén Frida Abrahamsson och nu plockar man in Emma Kullberg. Emma har mycket rutin från spel i både Damallsvenskan och Elitettan, samt framträdande i svenska cupen. 

Det är dock konstigt att hon väljer att lämna Kungsbacka efter årets succé, och gå till en klubb som har samma förutsättningar som dem.  För KIF kan om man inte bygger rätt få det tufft i damallsvenskan. 

Emma är en spelare KIF har haft ögonen på en längre tid och att knyta till sig henne var bra då det kan vara svårt att hitta bra försvarare. Dessutom är det prestige att ”stjäla” en spelare från en konkurrent som antigen kommer slåss med KIF om samma poäng nästa år. 

FIKK - För att alla behövs