Örebro Futsal Club

KIF Örebro värvar Kayla Braffet från Lidköping

Idag kunde KIF Örebro meddela att de värvat amerikanskan Kayla Braffet från elitettanklubben Lidköping. Henne kontrakt är skrivet på ett år.

· Publicerad: 29 november 2018 · 13.52.
Kayla Braffet under match mot KIF Örebro på Trängen i somras. Arkivbild: Martin Avedal

KIF Örebro fortsätter att värva spelare från Elitettan, idag torsdag meddelade man att amerikanska Kayla Braffet har skrivit på för klubben. Hon kommer närmast från spel i Lidköping. 

Kayla Braffet är 29 år och är född i staden Lincoln som ligger i den amerikanska delstaten Illinois. Hon gjorde 13 mål på 26 matcher med Lidköping förra säsongen, de slutade på en tredjeplats i tabellen bakom KIF Örebro. 

Annons ▾

Detta säger Kayla Braffet om att skriva på för KIF 

— Jag ser mycket fram emot att vara en del i KIF Örebro-teamet nästa säsong. Klubben har ett stort engagemang i att utveckla sina spelare och ge förutsättningar för att vinna matcher.

— Jag är övertygad om att KIF Örebro kommer göra ett stort avtryck nästa säsong i OBOS Damallsvenskan och är laddad för utmaningen.

Detta säger KIF Örebro om  Kayla Braffet

— I Kayla får vi ett fullblodsproffs som gör jobbet varje dag och som hela tiden strävar efter att bli bättre. Förutom hennes offensiva uppsida så jobbar hon även disciplinerat över hela banan, säger Fredrik Biörs, assisterande tränare i KIF Örebro.

— Hon kommer vara ett ständigt hot för motståndarnas försvarare med sin snabbhet och förmåga att utmana 1-mot-1, avslutar Fredrik Biörs med. 

— Efter att vi har mött Kayla under året och sett henne spela, har våra tränare varit extremt tydliga. Kayla ska vi ha hit nästa säsong! Det känns såklart riktigt bra att vi nu också lyckats med det, säger sportchefen Jonas Karlberg. 

— Med ett målsnitt på över 0,5mål/match tillsammans med sin snabbhet tror jag Kayla kommer bli en otrevlig överraskning för många av våra motståndare. Vi ser en trupp för ansvarsfull återetablering växa fram, avslutar Jonas Karlberg med.

FIKK - För att alla behövs