Örebro Futsal Club

Talangfull försvarare skriver på för KIF Örebro

KIF Örebro kunde inte fredagen meddela att försvaren Linnéa Svensson har skrivit på för klubben. Hennes kontrakt sträcker sig över 2 år.

· Publicerad: 30 november 2018 · 13.15.

KIF Örebro bygger för kommande säsong i Damallsvenskan, under fredagen kunde klubben meddela att de skrivit kontrakt med den unge och talangfulle försvaren Linnéa Svensson.  

Den 19-årige Linnéa Svensson kommer från spel i topplaget Rosengård och har bland annat under året spelat i Damallsvenskan. Dessutom anses hon var en av de mest talangfulla unga spelarna inom svensk damfotboll. 

Annons ▾

Så säger Linnéa Svensson om att komma till KIF

— Efter cirka fem år i FC Rosengård känner jag att jag var i behov av nya utmaningar för att ta nästa steg i min utveckling. KIF Örebro, som är en seriös och hungrig klubb, känns därför som ett perfekt val för mig, säger Linnéa Svensson. 

— Mitt personliga mål 2019 är att så gott jag kan hjälpa klubben för att vi ska nå en sån bra placering som möjligt i OBOS Damallsvenskan, avslutar Linnéa Svensson med. 

Detta säger klubben om Linnéa Svensson

— I Linnéa får vi en mittback med stor utvecklingskapacitet. Hennes erfarenheter från FC Rosengård med spel i OBOS Damallsvenskan och Champions League kommer tillföra mycket till vår spelartrupp, säger huvudtränaren Stefan Ärnsved. 

— Vi kommer kunna erbjuda en miljö för Linnéa där hon kan ta nästa steg i hennes karriär som fotbollsspelare, avslutar Stefan Ärnsved med.

Sportchefen Jonas Karlberg fortsätter att berömma Linnea och lyfter fram hennes potential. 

— I Linnéa får vi in en mycket begåvad ung spelare som redan nu kan ses som en snudd på komplett försvarsspelare. Tillsammans med Emma Östlund är hon en av Sveriges mest lovande unga försvarsspelare. Är det rent av ett framtida mittbackspar i A-landslaget vi kommer se i KIF Örebro 2019?

— Oavsett ska det bli mycket intressant att se vilken utveckling Linnéa kommer få i vår verksamhet och när hon får chansen på riktigt i OBOS Damallsvenskan, avslutar Jonas Karlberg med.

Detta säger Örebro Tribune 

Efter en händelserik vecka landar KIF ett väldigt intressant nyförvärv. De unge Linnea har i fem år tillhört Rosengård och blivit fostrad i ett topplag.

Förutom att vara en lovande talang kan hon med sitt förflutna i en av Sveriges främsta fotbollsstäder bidra med mycket. KIF Örebro är ett ganska oerfaret och ung lag som för det mest bara har erfarenhet från spel i Elitettan. 

Det ska bli spännande att se vad denna unga talang kan bidra med under kommande säsong. KIF:s förvar ser redan mycket lovande ut inför 2019. 

FIKK - För att alla behövs