Örebro Futsal Club

Niklas Eriksson ny huvudtränare i Örebro Hockey

Under tisdagen kunde Örebro Hockey infoemra om att Niklas Sundblad och Petri Liimatainen entledigas från sina uppdrag, Istället tar Niklas Eriksson över.

· Publicerad: 4 december 2018 · 18.36.

Niklas Sundblad och Petri Liimatainen entledigas från sina uppdrag, Niklas Eriksson tar över som ny huvudtränare i Örebro Hockey. Detta kunde klubben informera om under tisdagen. 

Nya assisterande tränare blir Örebroprofilen och förre lagkaptenen Henrik Löwdahl samt legendariske hockeyprofilen Jörgen Jönsson.  

Annons ▾

— Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta.

— Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger Sportchef Niklas Johansson på Örebro Hockeys hemsida. 

Ett inte helt oväntat beslut 

Örebro Hockey ligger i skrivande stunder näst sist i tabellen och har enbart tagit fyra trepoängare på 22 omgångar. Detta trots att man inför säsongen stärkte upp laget med spetskompetens i Aaron Palushaj, Nick Ebert och Kristian Näkyvä. 

Nu tar Niklas Eriksson över efter att ha varit assisterande tränare sen december 2016. Han plockades in efter att fått sparken som huvudtränare i Almtuna, en roll som han nästa hade i fyra år. 

Att Örebro Hockey nu utser Eriksson till ny huvudtränare var en överraskning men samtidigt var det inte helt oväntat att Niklas Sundblad och Petri Liimatainen fick lämna. Eriksson kommer nu få assistans av två gamla hockeyprofiler.  

Henrik Löwdahl är Mr. Örebro och lagets mest framträdande spelare genom tiderna, han plockades upp från J18. Men den stora och mest intressanta förändringen är att Jörgen Jönsson kommer in. 

En av Sverige största hockeyprofiler 

— Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur till hela föreningen, säger Niklas Johansson.

Jönsson har förutom jobbet i Växjö även varit assisterande tränare i Färjestad där han också vann ett SM-guld. Som spelare vann han SM hela fem gånger och har dessutom vunnit OS och VM två gånger om. 

Detta innebär att han förmodligen är den störste vinnaren och hockeyprofilen Örebro har haft inom sin organisation.  Det återstår och se om han, Löwdahl och Eriksson kan lyfta upp Örebro hur det hål de nu befinner sig i. 

FIKK - För att alla behövs