Örebro Futsal Club

Flygande start för Eriksson när Örebro krossade Frölunda

Niklas Eriksson fick en flygande start som huvudtränare i Örebro. Laget krossade Frölunda med 7-1 och bröt en 11 matcher lång förlustsvit mot gästerna.

· Publicerad: 7 december 2018 · 00.04.
Hockey

I tisdags tog han över som huvudtränare i Örebro och Niklas Eriksson-effekten gav resultat direkt. Örebro krossade Frölunda med 7-1 och gjort sin klart bästa match för säsongen. Gästerna såg bleka och uddlösa ut medan Örebro vann allt på isen ikväll.

Inför matchen var det två formsvaga lag som skulle göra upp i Behrn Arena. Där gästerna hade ett psykologiskt övertag med 11 raka segrar mot Örebro. Men det blev totalt islossning för hemmalaget som spelade drömhockey. Marcus Weinstock gjorde två mål, Shane Harper tre assist, och Aaron Palushaj var 1 + 2.

Annons ▾

Örebro dominerade i andra halvlek

Det syntes redan i första halvlek att det var ett nytt Örebro på isen ikväll. En helt annan fart i spelet, en helt annan densitet och helt plötsligt skapade man farliga målchanser. Örebro skulle ta ledningen i slutet av första perioden genom Rodrigo Abols. Innan dess var man dock farligt nära hela två gånger men målvakten räddade.

Det var dock inte andra perioden som Örebro grundlade sin seger. Man gjorde fyra mål och släppte bara in ett. Redan i matchen förstaminut kunde Tom Wandell sno åt sig pucken och han sköt ett skott som Weinstock kunde plocka upp returen på.

Frölunda reducerade i powerplay genom Pathrik Westerholm men Örebro svarade med ett eget powerplaymål genom Nick Ebert. Lagkapten Jere Sallinen ökade på ledningen till 4-1 innan Tom Wandell fastställde pausresultatet till5-1. Han snodde återigen åt sig pucken och kunde iskallt lägga in pucken bakom Johan Gustafsson.

Frölunda hade svårt att hänga med

För gästerna är det här en kväll man snabbt vill glömma, det är alltid förnedrande att förlora med 7-1 men ingenting stämde för Frölunda ikväll. Örebro släppte aldrig gästerna i matchen och kunde i den tredjeperioden bara fortsätta strö salt i såren.  

Gästerna försökte verkligen få till något men när Marcus Weinstock gjorde 6-1 var matchen i praktiken över. Weinstock fick ett snyggt långpass som gick förbi alla och friställde veteranen som inte gjorde några misstag.  Aaron Palushaj kunde fastställa slutresultatet och krossen var ett faktum.

Malmö nästa för Niklas Eriksson och Örebro

Men viden seglen och en storseger tar Örebro nu sikte på Malmö som man tar emot hemma på lördag. Malmö som hemmaslog Rögle är i bra form och senast de mötte Örebro vann de stort med 1-5.

Nu återstår det att se om Niklas Eriksson-effekten bara var tillfället eller om Örebro nu på riktigt kan vända trenden och lämna botten bakom sig. Det finns bara en väg för Örebro och det är uppåt och efter ikväll åker vågar man hoppas igen.  

Foto: Martin Avedal – Örebrto Tribune 

FIKK - För att alla behövs