Örebro Futsal Club

Courtney försvinner men Addison stannar i KIF Örebro

Under fredagen kunde KIF Örebro meddela att anfallaren Addison Steiner stannar i KIF Örebro. Men samtidigt väljer Courtney Strode att lämna.

· Publicerad: 14 december 2018 · 17.41.
Courtney Strode lämnar men Addison Steiner stannar i KIF Örebro. Arkivbild: Martin Avedal

De var en av de störta orsakerna till att KIF Örebro tog sig tillbaka till Damallsvenskan. Den amerikanska anfallsduon med Addison Steiner och Courtney Strode sprang sönder motståndarna under sejouren i Elitettan. 

Under fredagen kunde dock KIF Örebro meddela att Courtney Strode inte förlänger med klubben utan har skrivit på för franska Saint-Étienne. De husera i den franska andraligan. 

Annons ▾

Däremot stannar Addison Steiner i klubben. Den lilla amerikanska blixten väljer att förlänga sitt kontrakt med ett år och kommer representera klubben i comebacken i Damallsvenskan. 

Steiner: ”Jag trivs jättebra i Örebro”

— Jag känner mig både hedrad och taggad över att jag får fortsätta vara en del av KIF Örebro, och spela i Sveriges högsta liga tillsammans med klubben. Det här är något jag jobbat hårt för, så nu kan jag knappt vänta på att få springa ut på Behrn Arena igen. Jag trivs jättebra i Örebro och ser fram emot att komma tillbaka, säger Steiner på KIF:s hemmsida

— Jag har en mycket bra känsla kring laget som håller på att byggas. Det känns som en trupp som kommer kunna konkurrera i OBOS Damallsvenskan. Med fortsatt hårt arbete och beslutsamhet kommer vi kunna göra en bra insats 2019, avslutar Steiner. 

En av KIF Örebros bästa spelare 

— Addison gjorde en mycket bra säsong för oss 2018, hon var vår bästa målskytt men också ett ständigt hot för våra motståndare med hennes löpningar.

— När det blev klart att vi avancerat till OBOS Damallsvenskan gjorde vi tidigt analysen att vi kommer vara tvungna att kunna hota våra motståndare med snabba omställningar.  Med ”Addie” förstärker vi den förmågan i laget ytterligare, säger Jonas Karlberg, sportchef  i KIF Örebro. 

FIKK - För att alla behövs