Örebro Futsal Club

Örebro Volley föll hemma mot Engelholm

Ny dubbelhelg för Örebro Volley när man först tog emot Engelholm på lördagen och sen tar emot Svedala på Söndag. Första matchen förlorade man med 0-3 i set.

· Publicerad: 15 december 2018 · 16.49.

Säsongens spelschema har bidragit till att lagen fått spela dubbla matcher under helgerna. För Örebro var det återigen dags när man den 15 samt 16 december tar emot två lag från Skåne. 

Först på schemat var topplaget och regerande mästarna Engelholm. Ett lag Örebro haft svårt att slå som samtidigt är det bästa damlaget i Sverige just nu. Det blev även en tuff förlust med 0-3 (19-25, 22-25, 19-25) i set för Örebro. 

Annons ▾

Engelholm öppnade starkt  

Det blev en tuff start på matchen för Örebro, Engelholm öppnade starkt och kunde kliva upp till en 0-5 ledning. Örebro skulle dock vakna och kunde jaga sig kapp till 12-14. 

Men Engelholm släppte aldrig in Örebro i första set utan 14-20 blev 19-25 och gästerna vann setet rätt så bekvämt. Även om Örebro stundtals lyckades få till bra spel. 

I andra set upprepade sig historien och gästerna öppnade starkt medan Örebro hade svårt att hänga med. Som mest ledde bortalaget med 2-11 innan hemmalaget vaknade och började ta in poäng. 

Örebro lyckade kvittera och gå om till 14-13 men Engelholm redde ut sina misstag och tog tillbaka kommandot och kunde tillslut vinna andra set med 22-25. 

Engelholm vann med 0-3 i set 

I tredje set var det hemmalaget som öppnade bäst, Örebro kunde gå upp till en 9-6 ledning medan gästerna såg relativt vilsna ut. Men Engelholm vaknade och satte press på Örebro som dock kunde gå upp till 18-16. 

Sen kom vändningen, gästerna kvitterade till 18-18 och tog tillbaka kommandot. Örebro vann därefter bara en till poäng och sista set slutade 19-25 till Engelholm som även vann matchen med 0-3 i set. 

Örebro får nu blicka framåt mot söndagen när bottenlaget Svedala kommer på besök. Engelholm kan i och med segern befästa sin serieledning och ät fortfarande ett nummer större än Örebro. 

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs