Örebro Futsal Club

Örebro Volley utklassade Svedala på hemmaplan

Efter gårdagens förlust mot Engelholm följde Örebro upp med en seger mot Svedala. Det blev en slätstruken och enkel match för Örebro som vann med 3-0 i set.

· Publicerad: 16 december 2018 · 17.41.

Söndagen den 16 december tog Örebro Volley emot Svedala i Idrottshuset. Det var den andra matchen denna helg då man i lördags tog emot Engelholm. 

Lördagens drabbning mot Engelholm slutade med en tung förlust för Örebro. I matchen mot Svedala var det ändrade roller då Örebro fullkomligen körde över gästerna och vann med 3-0 (25-8, 25-18. 25-11) i set.

Annons ▾

Örebro körde över Svedala 

En vanlig dag på jobbet, Örebro gjorde det som behövdes för att slå Svedala. Och i första set gjorde man det helt skoningslöst, Örebro gick upp till 7-1 och släppte aldrig gasen. Det han bli 11-1 innan Svedala kunde vinna en poäng. 

Men Örebro släppte aldrig riktigt in gästerna i setet och 18-5 blev 20-5 innan tillslut hemmalaget kunde vinna setet med förkrossande 25-8.

Andra set påminde mycket om första, Örebro var till än början överlägsna och tog en ledning på 8-0 innan bortalaget fick kontakt. Örebro gick dock fort upp till 14-4 och såg ut att vinna enkelt. Vid ställningen 18-11 hände dock något, gästerna kunde streta emot och setresultatet skrevs till 25-18.    

Såg oinspirerade ut trots segern 

Svedala som fick en liten konstakt i matchen inledde tredje setet bättre än de två första. Man ledde med både 0-2 och 2-3 innan Örebro, den väloljade maskin som de är tog tag i spelet igen. 

3-3 blev 10-3 som blev 15-3 och även han bi 19-5. Örebro körde precis som i första set över gästerna som inte hade mycket att sätta emot. Till slut kunde Örebro vinna med 25-11 i en match som aldrig riktigt tände till. 

Örebro såg stundtals oinspirerade ut och självklart är det svårt att tagga till mot en motstånd som inte kan bjuda upp.  För ett par år sen möttes Örebro och Svedala i en spännande och intensiv semifinal, den tiden är förbi då Skånelaget idag ligger i botten av tabellen.   

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs