Skellefteå slog Örebro – sällsynt seger för gästerna

Fredagen den 21 december tog Örebro Hockey emot Skellefteå AIK i Behrn Arena. Gästerna vann med 2-4 och tog sin blott fjärde seger i Örebro sen 2013.

· Publicerad: 22 december 2018 · 00.33.

Skellefteå har det svårt i Behrn Arena, den forna topplaget dominerade svensk ishockey under stora delar av decenniet. Men när Örebro tog klivet upp i SHL 2013 har laget från Norrbotten haft svårt att vinna i Örebro.

Men ikväll vann Skellefteå med 2-4, det var dock blott den fjärde segern i
Behrn Arena för laget. Avgörandet kom efter att Örebros Rasmus Rissanen åkt på ett matchstraff efter en ful crosschecking i huvudet på Robin Alvarez.

Skellefteås stjärna Joakim Lindström kunde i powerplay sätta det avgörande målet och Örebro kunde inte komma tillbaka.

En bra start på matchen för Örebro

Trots bortaseger var det Örebro som inledde matchen bäst. Man hade bra fart under skridskorna och satte hög press på ett anonymt Skellefteå. Örebro tog även ledningen rättvist när Jordan Boucher bröt ett uppspel och kunde runda kassen och lägga in 1-0.

Gästerna steppade upp spelet i andra perioden och hade övertag. Men kvitteringen kom som en överraskning, Robin Alvarez skickade i väg en slumppuck som letade sig in bakom Eero Kilpeläinen.

Örebro svarade nästa direkt och det var Rodrigo Abols fixade en ny ledning för hemmalaget. Det var hans sjunde mål för säsongen och pausresultatet inför tredje perioden var 2-1 till Örebro.

Rasmus Rissanen matchstraff bäddade för Skellefteå

Sista perioden tillhörde gästerna som fortsatte bygga vidare på sitt spel från andra. Andreas Wingerli kunde tidigt skicka in kvitteringen till 2-2 efter en rörigt situation framför Kilpeläinen.

Matchen avgjorde när Rasmus Rissanen drog på sig ett matchstraff med ca 10 minuter kvar av tredje perioden. Rissanen utdelade en ful tacklingen mot Robin Alvarez huvud. En helt onödig utvisning som kostade Örebro mycket.

Örebro fick spela i 5 minuters boxplay oavbrutet. Skellefteå kunde dessutom inkassera ett mål när Joakim Lindström sköt 2-3. Örebro tog mot slutet ut målvakten och Robin Alvarez kunde sätta pucken i tom kasse.

Det ska även noteras att Aaron Palushaj hade möjligheten att kvittera matchen efter gästernas powerplay. Boucher blev hakad vid ett friläge och domaren blåste straff. Gustaf Lindvall räddade dock Palushaj skott.