Örebro Futsal Club

Örebro besegrade mardrömsmotståndaren Rögle

En seger på 13 möten, det var Örebro facit inför kvällens match mot mardrömsmotståndaren Rögle. Men en 5-3 seger bröts den dystra sviten för hemmalaget.

· Publicerad: 26 december 2018 · 22.51.

En seger på tretton möten mellan Örebro och Rögle, det var facit inför kvällsmatch i Behrn Arena. Ett Örebro som var i stort behov av poäng då man ligger närmare kvalspel än slutspel.

Närmast upp i tabellen för Örebro var HV71 på 36 poäng därefter just Rögle som hade 39 poäng. Örebro med sina blott 26 låg alltså tio poäng efter. I och med att HV71 och Örebro vann ligger nu bara Örebro 9 poäng efter.

Annons ▾

Två mål av Rodrigo Abols i första perioden

Örebro vann matchen med 5-3 men en seger var inte helt självklar. Efter en bra första period fanns det hopp om att hemmalaget skulle ta hem tre poäng.

Rodrigo Abols hade två gånger om skjutit både 1-0 och 2-1 i powerplay för Örebro. Assisterad av de bägge amerikanska stjärnorna Nick Ebert och Aaron Palushaj.

Rögle tog dock över spelet i andra perioden och kunde sakta men säkert pressa tillbaka Örebro. Kvitteringen kom i slutet av perioden när debuttanten Trevor Mingoia satte sitta första SHL-mål.

Onödiga utvisningar sänkte Rögle

När tredje perioden drog igång var Örebro tvungna att döda klart en utvisning och Röglespöket påminde laget om alla de förluster man åkt på genom åren.

Men Örebro fick till en konstring tidigt i perioden där Tyson Spink fick upp fart och spelade sig in i anfallszon. Genom ett snyggt väggspel med brorsan Tylor kunde han skicka in 3-2 till Örebro.

Därefter åkte Leon Bristedt ut för boarding samt att Jonas Ahnelöv och Jordan Boucher slogs med varandra. Rögles coach Cam Abbott blev vansinnig och drog även han på sig en utvisning. Rögle orkade inte stå emot och Patrik Virta kunde trycka in 4-2 till Örebro.

Spännande avslutning på matchen

Bortalaget var irriterade och utbrotten avlöste varandra i båset. Men gästerna gav inte upp. Trevor Mingoia gav laget hopp med ett par minuter kvar av matchen när han sköt in 4-3.

Tillslut kunde dock Jordan Boucher punktera matchen och fastställa slutresultatet till 5-3 när han i tom kasse skickade in pucken efter ett bra förarbete av Patrik Virta.

För Örebro väntar nu en tuff bortamatch mot Brynäs på fredag. Och eftersom bottenkonkurrenterna vann idag så gav inte segern mot Rögle något andrum. Men att få besegra mardrömsmotståndaren Rögle är såklart guld värt.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs