Örebro Futsal Club

Restaurangbåt i Askersund slet sig i stormen Alfridas framfart

Vid klockan 22.22 så larmas räddningstjänsten till hamnen i Askersund efter inkommande larm om att en båt slitit sig i den annalkande stormen Alfrida.

· Publicerad: 1 januari 2019 · 23.47.
Foto: Christian Vargahed

Under tisdagskvällen har vindstyrkan ökat i Örebro län. Stormen Alfrida skapar stora problem på många håll i landet. Vid klockan 22.22 så inkommer larm till räddningstjänsten om att en båt har slitit sig från förtöjningarna i Askersunds hamn.

Enligt uppgifter ska larmet handla om Thaibåten, en restaurangbåt som är förtöjd i hamnen. Enligt uppgifter som inkommer till tidningen så ska den norra förtöjningen helt ha släppt och båten har gjort en 180 graders förflyttning. Restaurangbåten ska ha haft kontakt med en annan båt.

Annons ▾

Arbetet pågår – stärker upp förtöjningarna

Räddningstjänsten har under kvällen arbetat med att stärka upp förtöjningar så att restaurangbåt inte sliter sig igen.

Ökar till stormstyrka

Stormen Alfrida ska under natten öka till stormstyrka. Redan under kvällen har orkanstyrka uppnåtts i Bottenviken. Kuststationen Bjuröklubb har till SMHI rapporterat vindbyar på 34,9 meter i sekunden, med råge över orkanstyrka.

Stora delar av Mellansverige så blåser det kraftigt. Mycket nerfallna träd i hela landet, just nu framför allt i Örebrotrakten och österut, mot Västerås, Uppland och Stockholm.

FIKK - För att alla behövs