Örebro Futsal Club

Flertal trafikolyckor runt Askersund på fredagsmorgonen

Ett flertal trafikolyckor ägde under fredagsmorgonen rum runt Askersund i de södra delarna av länet. Halkan ska vara en av orsakerna till olyckorna.

· Publicerad: 4 januari 2019 · 12.02.
Trafikolycka-Arkivbild

SMHI utfärdade en klass 1-varning för plötslig ishalka under morgonen i Örebro län. Enligt uppgifter som inkom till redaktionen var det väldigt halt på vissa vägar i länet. Det är den tidiga morgonens nederbörd som gör att SMHI utfärdar sin varning. 

Under fredagsmorgonen inträffar ett flertal trafikolyckor i dom södra delarna av Örebro län. Två av trafikolyckorna på riksväg 50 och en avåkning på länsväg 205 vid Askersund.

Annons ▾

Tre rapporter om avåkningar i Askersunds kommun

Den första trafikolyckan inträffar på länsväg 205 i höjd med Stenboda, där har en lastbil glidit av vägen och larm om olyckan rapporteras in vid klockan 07.51. Endast sju minuter senare vid klockan 07.58 inkommer nästa larm om trafikolycka i höjd med avfarten från riksväg 50 mot riksväg 49 söder om Askersund.

En timmerlastbil har kört av vägen och hamnat i diket.

Ishalka trolig orsak till olyckorna

Trafikverket har under fredagsmorgonen gått ut med en varning om ishalka i de södra delarna av Örebro Län och vid klockan 09:50 kom det tredje larmet.

En lastbil hade fått sladd och blivit påkörd av en personbil på riksväg 50 i höjd med Ingelsby. Resultatet blev att fordonen endast fått plåtskador och ingen kom till skada.

Detta gäller även vid de tidigare olyckorna under fredagsmorgonen, ingen kom till skada och trafiken har på de olika platserna påverkats minimalt.

FIKK - För att alla behövs