Örebro Futsal Club

Inbrottsvåg på Högalundgatan i norra Örebro

Sammanlagt har tre inbrott inträffat under fredagen på Norr i Örebro – tre gärningsmän har setts på platsen i samband med inbrotten.

· Publicerad: 4 januari 2019 · 15.47.
Polis - Avspärrat i Örebro
Arkivbild – Örebro Tribune

Det var vid klockan 10.15 på fredagsförmiddagen som en privatperson på Högalundgatan i Örebro kontaktar polisen via larmnummer 112 angående misstanke om ett lägenhetsinbrott.

Enligt uppgifter till polisen skall anmälaren hört ”skramlande ljud” i trapphuset varpå tre personer sågs lämna fastigheten, bärandes på ett okänt föremål.

Därefter så upptäcker anmälaren att en grannes lägenhetsdörr var uppbruten. Polisen som anländer till platsen genomför en brottsplatsundersökning och man konstaterar att den aktuella lägenheten har genomsökts av inbrottstjuvarna.

Annons ▾

Tre lägenhetsinbrott på Höglundagatan under fredagen

Ett par timmar senare, vid klockan 13.53 på fredagen så inkommer ännu en anmälan om ett lägenhetsinbrott på Högalundgatan i Örebro. Scenariot är detsamma, en granne upptäcker hur dörren till en lägenhet är uppbruten.

Oklart samband mellan inbrotten

Det är i skrivande stund oklart om dessa inbrott är relaterade till varandra. Båda dom anmälda inbrotten har inträffat i anslutning till varandra.

Vid första lägenhetsinbrottet så lämnade anmälaren ett signalement. Dom båda misstänkta gärningsmännen beskrivs vara tre stycken ”grabbar” som är cirka 180 cm långa och i åldern mellan 20–25 år.

Två av dem var i samband med inbrottet, mörkt klädda och den tredje hade en ljus jacka och bar på en väska. Trion ska ha lämnat platsen och försvunnit söderut mot centrala Örebro.

Har någon iakttagit något som kan sättas i samband med inbrotten – kontakta polisen på telefon 114 14.

FIKK - För att alla behövs