Örebro Futsal Club

Christopher Mastomäki förlänger med Örebro Hockey

Under måndagen kunde Örebro Hockey meddela att forwarden Christopher Mastomäki valt att förlänga sitt kontrakt med klubben.

· Publicerad: 7 januari 2019 · 23.05.
Christopher Mastomäki i duell med förre Örebrospelare Daniel Sondell, nu i Mastos förra klubb Luleå. Arkivbild: Martin Avedal

Christopher Mastomäki, med förflutet i bland annat Västerås och Luleå har valt att skriva på ett nytt treårskontrakt. Han kom till Örebro inför säsongen 17/18 och har hunnit med att spela 67 matcher.

– Det känns väldigt bra att vi får behålla Christopher i ytterligare tre år. Masto är en fantastisk person och en spelare som du vet vad du får av varje dag. Jag ser honom som en viktig pusselbit i lagbygget under de kommande tre åren.

Annons ▾

– Trots sin unga ålder har Masto varit i ligan under flera år och jag är övertygad om att Masto kommer att fortsätta ta steg i sin utveckling hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Christopher Mastomäki är fostrad i Västerås

Den idag 22-årige Christopher Mastomäki är född i Nacka och gjorde 8 matcher för Djurgårdens U16 lag. Därefter har han tillhört Västerås där det blev spel i både J18, J20 och Allsvenskan. Under samma period var Niklas Johansson GM i klubben.

Inför säsongen 15/16 hamnade Christopher i Luleå där det blev spel i både J20 och SHL. Facit under den sejouren är 90 matcher och 16 poäng i SHL, plus även tre matcher för J20. Därefter valde han att skriva på för Örebro där han nu blir kvar i tre år till.

– Det känns väldigt bra att ha det klart och för mig var det självklart att förlänga mitt kontrakt med klubben. Jag trivs otroligt bra i stan, organisationen och det är fantastisk att spela inför hemmapubliken.

– Jag känner att det är här jag kommer att utvecklas bäst och jag vill vara med och bidra till att Örebro blir ett stabilt slutspelslag över tid, säger Christopher Mastomäki på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs