Örebro Futsal Club – laget trycker på bra men hittar dock inga avslut

Ett överlägset bollinnehav till Örebro Futsal Club hjälpte inte – man hade dock svårt mot dom lågt försvarande KFUM Linköping.

· Publicerad: 9 januari 2019 · 01.42.
Örebro Futsal Club - Strängnäs Futsal Club
Arkivbild – Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Futsal Club tar på tisdagskvällen emot KFUM Linköping på Idrottshuset i Örebro.

Redan efter två minuters spel in i första halvlek så visar bortalaget Linköping ett starkt spel när laget genom Asmir Spahic gör matchens första ledningsmål.

Örebro FC tar tillbaka spelet och innehar mycket boll, man har dock svårt att ta sig förbi Linköpingsförsvaret och det dröjer nio minuter in i matchen innan Örebro FC genom Christoffer Skoog bryter sig genom bortalagets försvar. Man kan utjämna ställningen till 1-1 innan halvtidsvilan.

Överlägset bollinnehav mot svårt försvar

Andra halvlek tar vid där första avlutar. Örebro Futsal Club med sitt överlägsna bollinnehav mot ett lågt försvarande Linköping ger många spel som aldrig hittar ett avslut. Säsongens tidigare farliga spel uteblir helt, så även denna match.

När tolv minuter återstår i andra halvlek så är återigen Asmir Spahic framme och trycker till en 1-2 ledning till Linköping.

Örebro FC tar när endast ett par minuter återstår, timeout och satsar på jokerspel som ger frukt, Senad Berisha kvitterar till 2-2 som håller sig matchen ut.