Effektivt Luleå slog slarvigt Örebro

Lördagen den 12 januari tog Örebro Hockey emot Luleå i Behrn Arena. Gästerna vann med 1-2 efter segermål från förre Örebrobacken Daniel Sondell.

· Publicerad: 12 januari 2019 · 20.20.

Det var botten mot toppen i Behrn Arena när Örebro tog emot Luleå under lördagseftermiddagen. De bägge lagen möttes senaste i torsdags då det blev hemmaseger för Luleå med 4-2.

Även dagens drabbning mellan de bägge lagen skulle sluta i en seger för toppenlaget Luleå. Slutresultatet skrevs till 1-2 efter förre Örebrobacken Daniel Sondell avgjort tre minuter in i tredje perioden.

Luleå tog ledningen i första perioden

Det blev en händelsefattig start på matchen där de bägge lagen inte skapade så många farliga målchanser. Skottstatistiken efter första perioden blev bara 5-4 till Örebro. Däremot gjorde Luleå ett mål i mitten av perioden.

Emil Larsson fick en drömpass som ställde honom helt ren framför Örebromålet. Han kunde enkelt slänga in pucken på mål och 0-1 var ett faktum.

Örebro skulle kvittera till 1-1 i mitten av andra perioden när Nick Ebert skickade in pucken i powerplay. Han fick till en kraftigt slagskott som satt hårt bakom Joel Lassinantti i Luleåmålet.

Slarvigt avslut för Örebro Hockey

Tredje perioden hann bara bli tre minuter gammal innan Daniel Sondell slog till med sitt tredje mål för säsongen. Det betydde 1-2 till gästerna, som bara sköt två skott i sista perioden.

Örebro försökte verkligen få till en kvittering. Och man fick chansen, i ett powerplay var Tom Wandell nära att skicka in pucken men Lassinantti räddade med målvaktsklubban.

Annars slarvade Örebro mycket i deras jakt på kvittering, man slog bort många puckar genom både dåligt passningsspel och uppspel. Mot ett topplag som Luleå har man inte råd med sånt.

Örebro är fortfarande kvar under kvalsträcket

Vid torsdagens förlust mot Luleå hamnade Örebro under kvalsträcket i tabellen. Man ligger kvar där näst sist i hela SHL. I nästa omgång åker man till Östergötland för att möta Linköping.

Ett Linköping som efter dagens omgång har två raka förluster, en mot Mora samt en mot dagens motstånd Djurgården. Kan Örebro vända trenden och knipa en poäng mot en motståndare man har besegrat förut?