Örebro Futsal Club

Örebro Volley är taggade inför söndagens match mot Sollentuna

Pulsen är skyhög inför söndagens match där Örebro Volley möter Sollentuna – tjejerna är heltaggade och nu vill man starta vårsäsongen på bästa sätt.

· Publicerad: 12 januari 2019 · 11.31.
Örebro Volley - Damer
Örebro Tribune

Örebro Volley spelar på söndag den 13 januari sin första match för året och för motståndet står Sollentuna Volley som avslutade året med en imponerande vinst mot Hylte/Halmstad i en tuff femsetare på hemmaplan. Detta är ett bevis att motståndarna har ett lag som mycket väl kan störa alla topplagen och även vinna mot alla.

Ingen rast och vila för Örebrotjejerna under uppehållet

Örebro har tränat på under uppehållet med en liten desarmerad trupp när fyra spelare och tränaren Jonas Svantesson har varit med landslaget och spelat EM-kval mot Estland och Tjeckien.

Rapporterna säger att de gamla guldmakarna Annika Wallentin, Maria ”Morris” Wahlström, Samantha Sylva Arvidson och den gamle guldtränaren Jonas Håård har varit inblanda under träningarna under uppehållet så det har inte varit någon rast och ro för Örebrospelarna.

Annons ▾

Alla Örebrospelarna är heltaggade och sugna att sätta tänderna i motståndarlaget

Hur var det att komma tillbaka till Örebro efter landslagsuppdraget, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.

— Det känns bra, jag vet ju att de som har haft hand om gruppen när jag har varit borta har fullkoll på vad de gör så jag har inte legat sömnlös av oro, säger Jonas med ett skratt.

Det blir inga långa förberedelser inför första matchen, hur känns laget?

— Helt okej tycker jag, vi har hunnit träna tre bollpass så för landslagstjejerna var det direkt in på träning igen, men vi måste på nått sätt hitta tillbaka till vårt spel igen och sen ligger ju GP-slutspelet nästa helg så det roliga börjar nu och sen fortsätter det bara.

Vad ska vi förvänta oss av Örebro redan imorgon?

— Ett heltaggat lag som är sugna på att starta vårsäsongen på bästa sätt. Alla i laget är sugna på att sätta tänderna i Sollentuna och fortsätta vårt hårda jobb fram till slutspelet.

Vad kommer ni att fokusera på under matchen mot Sollentuna?

— Framförallt på vårt eget spel men vi måste också hålla lite koll på Madeleine Green och deras center Matilda Altin som jag tycker ha gjort en mycket bra första del av säsongen.

— Vi vet att Sollentuna alltid spelar väldigt taktiskt och smart så vi lär bli varse om var våra svaga punkter är och de kommer att försöka utnyttja det till max, avslutar tränaren Jonas Svantesson.

Matchen i Volleyboll mellan Örebro – Sollentuna spelas på söndag den 13 januari, klockan 14.00 i Idrottshuset i Örebro.

FIKK - För att alla behövs