Örebro Futsal Club

Örebro Volley besegrade Sollentuna med 3-0 i set

Söndagen den 13 januari tog Örebro emot Sollentuna i Idrottshuset. Det var första matchen för året för Örebro och man vann med 3-0 i set.

· Publicerad: 13 januari 2019 · 18.06.

Elitserien i Volleyboll är igång igen efter juluppehållet och Örebro Volley tog emot Sollentuna. En match som på pappret talade om en rätt så enkel seger för hemmalaget.

De bägge lagen känner varandra väl och har mötts mycket i både gruppspel och slutspel. Örebro kunde vinna med 3-0 i set men fick vid ett flertal tillfällen ändå slita för poängen. Setsiffrorna skrevs till 25-18, 25-22 och 25-16.

Annons ▾

Örebro inledde stark och Sollentuna kom igen i andra

Örebro Volley inledde matchen starkt och gick ut hårt. Första setet slutade 25-18 där hemmalaget vid flera tillfällen kontrollerade gästerna men ändå tilläts Sollentuna ta poäng vid enkla misstag.

I andra set var det omvända roller där gästerna började starkast och tog en rätt så stort ledningen innan Örebro vakande till liv. Gästerna hade både 1-5 och 2-7 innan Örebro kom igen. Setet blev en jämn kamp om poängen och tillslut kunde hemmalaget vinna med 25-22.

Länsderby nästa för Örebro

Örebro kunde i tredje set avgöra matchen och vann med 25-16. Sollentuna orkade inte stå emot och Örebro visade verkligen upp tyngd och styrka, tillslut blev det ändå en klasskillnad.

I nästa omgång som spelas den 26 januari väntar ett länsderby för Örebro. Då åker man till den södra delen av Möckeln för att möta Degerfors. Därefter väntar två bortamatcher mot Hylte/Halmstad och Gislaved.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs