Örebro Futsal Club

Invigning av nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen i Frövi

Fredagen den 18 januari klockan 12.30 invigs 39 nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen på Vannebodagatan i Frövi.

· Publicerad: 15 januari 2019 · 13.48.
Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi
Bildkälla – Riksbyggen

I maj 2017 så tog Riksbyggen och Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun det första spadtaget för 39 nya lägenheter till trygghetsboendet.

Den 18 januari klockan 12.30 så är det dags för invigning och under ceremonin deltar bland andra Maria Larsson, landshövding i Örebro och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Annons ▾

Trygghetsboende för personer över 65 år

Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år. De tidigare 54 lägenheter i Tallen har genom byggandet av en ny etapp, utökats med 39 nya bostäder.

– Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har Riksbyggen hittat ett koncept som är mycket bra både för de boende och kommunen. Det känns väldigt roligt att få vara med och inviga de nya bostäderna i Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Får mer inflytande över sitt boende

Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och att skapa nya bostäder för den äldre delen av befolkningen är en utmaning för många kommuner. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger dom boende ett inflytande över sitt boende.

Konceptet med kooperativa hyresrätter är bra för dom kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande och samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov.

  • Fredagen den 18 januari klockan 12.30 (samling 12.20)
  • KHF Tallen, Vannebodagatan i Frövi

FIKK - För att alla behövs