Örebro Futsal Club

Live at Heart presenterar årets första artistsläpp

Tisdagen den 22 januari kunde Live at Heart presentera 12 nya akter som är klara för årets upplaga. Det kommer även vara tioårsjubileum för festivalen.

· Publicerad: 22 januari 2019 · 15.03.
One Horse Band är en av artisterna som kommer till festivalen.

Live at Heart laddar för sitt tioårsjubileum och under tisdagen presenterade arrangören årets första akter som är klara. Festivalen arrangeras mellan den 4-7:e september i Örebro och friar som sagt tio år.

— Vi kommer att presentera ett lite annorlunda festivalprogram årets jubileum till ära. Förutom mycket internationellt kommer vi även ta tillbaka gamla favoritartister från tidigare år. Det blir ett slags Live at Heart ”Greatest hits”, säger festivalkoordinatorn Magnus Tunmats.

Dessa akter är klara för Live at Heart 2019

Bland de första bokningarna går det redan att hitta några veteraner som återvänder till Örebro och festivalen för att fira jubileet med besökarna.

Annons ▾

Billy Momo (Sverige) bjöd på omtyckta konserter tidigare år och är nu tillbaka med sin svängiga blandning av blues, country och folk. 

Wolf & Moon (Tyskland) är Stefanie June’s senaste projekt som går under genrebeteckningen dream-folk pop.

Bara Jonson and Free (Sverige) började spela på festivalens mindre scener för tre år sedan för att i fjol vara en av de större akterna. Genom Live at Heart har de knutit kontakter och fått göra turnéer i Tyskland och spelningar på Live at Heart Newfoundland i Kanada.

Eleonor Léone (Sverige) blev uttagen till Live at Heart Newfoundland där hon blev upptäckt och fick spelningar i Asien, bland annat i Indien. Hon har även varit med i ett uppslag i Rolling Stone Magazine.

LYS (Frankrike) upptäcktes av Steve Hewitt (låtskrivare och trummis i Placebo) som också producerat deras skivor. Ett band att hålla ögonen på för alla Placebo-fans.

Simon Alexander (Sverige) och Agata Karczewska (Polen) är två singer-songwriters som det pratades mycket om på förra årets festival.

Erika Jonsson (Sverige) slog igenom med sin låt ”Sången om Värmland” 2014 som klev direkt in i den svenska, och även norska, folksjälen och har därefter sålt guld. Nu kommer hennes svenska country till Örebro.

One Horse Band (Italien) är ett band och en häst. Bluesig garagerock som det svänger om.

Diamond Thug (Sydafrika) reser långt för att bjuda Örebro på sin experimentella pop.

Hannah Scott (UK) är ett akustisk pop-snöre från Storbritannien.

Zanzinger (Ungern) är en singer-songwriter från Ungern med en förkärlek till amerikansk folkmusik.

FIKK - För att alla behövs