Örebro Futsal Club

Benjamin Ingrosso kommer till Ritz Nightclub i mars

Under onsdagen kunde artisten Benjamin Ingrosso meddela att han åker ut på en vårturné. Första stoppet blir Örebro och Ritz Nightclub.

· Publicerad: 24 januari 2019 · 12.58.

En förstaplats i Melodifestivalen, listtoppande debutalbum, utsåld turnéfinal på hemmaplan och flera nomineringar i både P3 Guld och Grammis. Benjamin Ingrosso var ett av 2018 års största namn.

Under onsdagen meddelande Ingrosso att han åker ut på en vårturné. Första stoppet blir Örebro och Ritz Nightclub fredagen den 29 mars.

Annons ▾

Detta är Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är son till artisten Pernilla Wahlgren och barnbarn till skådespelerskan Christina Schollin. Han tillhör en av Sveriges största kändisfamiljer.

Men bara under ett år har Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister. Efter att tagit Sverige till Eurovision och vunnit en Rockbjörn för Årets Manliga Artist släppte han sitt debutalbum Identification under hösten. Albumet placerade sig i toppen av albumlistan och har idag sålt guld.

— Vid sidan av debutalbumen med Avicii och Zara Larsson är Identification 2010-talet bästa svenska popalbumsdebut, sa journalisten Jan Gradvall när albumet släpptes förra året.

Åkte ut på en Sverigeturné

Direkt efter släppet av debutalbumet åkte Benjamin ut på en omfattande Sverigeturné tillsammans med Felix Sandman. Från första stoppet hyllades turnén av både fans och media. Aftonbladet benämnde turnén som:

— Genomgående underhållande och ursnygg, och DN skrev att turnéfinalen på ett utsålt Cirkus i Stockholm var — Den kanske största händelsen i genren i år.

Under helgen avslutade Benjamin P3 Guld-galan med ett maxat uppträdande. I februari kan han vinna en Grammis för Årets Låt och drygt en månad senare inleder han sin största, egna turné hittills i karriären.

Vårturnén 2019:

29/3 – Ritz, Örebro
30/3 – Falu Bowling & Krog, Falun
12/4 – Arbis, Norrköping
13/4 – Trädgår´n, Göteborg
20/4 – Bygget, Åre

Fler datum kommer till komma och biljetterna kan köpas över Live Nation.

FIKK - För att alla behövs