Örebro Futsal Club

Nick Ebert sköt segern till Örebro Hockey

Onsdagen den 23 januari tog Örebro Hockey emot Växjö i Behrn Arena. Det slutade med en 4-2 seger till Örebro efter två mål från Nick Ebert.

· Publicerad: 24 januari 2019 · 00.35.

Örebro tog en blytung seger hemma mot Växjö, och det blev backen Nick Ebert som var en av de stora hjältarna. I Aaron Palushaj frånvaro klev den 24-årige amerikanen fram och sköt två mål.

Det går tungt för Örebro, de ligger näst sist i tabellen och efter lördagens förlust mot Mora kommer de få klara sig utan storstjärnan Aaron Palushaj. Mycket tyder på att laget kan vara på väg mot kvalspel men ikväll tog man ett litet kliv i rätt riktning.

Annons ▾

Örebro blev utspelade men gjorde målen

Rent spelmässigt är Växjö bättre än Örebro, men under matchens tio första minuter såg Örebro hungriga ut. Men var väldigt aggressiva i gästernas första powerplay.

När sedan Örebro fick chansen i numerärt överläge tog man vara på läget och Rodrigo Abols satte 1-0. Därefter tappade hemmalaget fart och när Växjö fick in sin kvittering gick luften ur. Och gästerna utnyttjade även ett powerplay. Målskyttar var Tuomas Kiiskinen och Dominik Bokk.

I andra perioden blev Örebro stundtals utspelade men kunde ändå skjuta två mål, backarna Nick Ebert och Gustav Bäckström fick till två riktiga pärlor som satt fint bakom Viktor Andrén.

Nick Ebert gjorde två viktiga mål

Ebert gjorde två mål, som båda kom att betyda mycket för kvällens match och de tre poäng Örebro tog. Det första kom i powerplay i andra perioden. Gästerna hade spelövertag men Örebro fick en chans och Ebert slog till direkt, målet betydde 2-2.

Örebro gick in i tredje perioden med en 3-2 ledning och precis som under andra perioden var det Växjö som hade spelövertag. Men hemmalaget håll emot och tillslut kunde Ebert sätta pucken i tom kasse och matchen var punkterad.

Växjö fick på slutet ett powerplay men fick ingen utdelning trots många skott mot Stefan Steen. Domaren blåste av och Örebro tog en viktigt hemmaseger och tre friska poäng i jakten på att undvika kvalspel.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs