Örebro Futsal Club

Anfallaren Viktor Prodell klar för Örebro SK

ÖSK kunde under torsdagskvällen meddela att anfallaren Viktor Prodell skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Prodell kommer senast från Elfsborg.

· Publicerad: 25 januari 2019 · 18.11.
Viktor Prodell firar ett mål mot ÖSK under en match 2018. Arkivbild: Martin Avedal

Örebro SK kunde under torsdagskvällen informera att de skrivit ett kontrakt med Viktor Prodell. Den 30-årige anfallaren kommer från en lyckad sejour i IF Elsborg.

— Jag är väldigt glad att allt är klart med ÖSK Fotboll och jag är sugen på att komma igång så snart som möjligt. Jag hoppas på en riktigt bra säsong under 2019, både för mig och hela klubben, säger Viktor Prodell på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Detta är Viktor Prodell

Prodell är född Eskilstuna och är förstad i Eskilstuna City men hans proffskarriär tog fart i Åtvidaberg. Under säsongen 2012 slutade han trea i Allsvenska skytteligan med 15 mål. Detta ledde till proffskontrakt med
belgiska KV Mechelen.

I Belgien blev dock Prodell inte långvarig utan blev utlånad 2014 till IF Elfsborg. Där skulle han bli kvar till 2018 innan flyttlasset gick vidare till Örebro. Tre gånger har han slutat bland de tio bästa målskyttarna i Allsvenskan.

Detta säger ÖSK om Viktor Prodell

— Viktor är en anfallare av mycket hög klass som vi nu har glädjen att presentera som ny ÖSK-spelare. Viktor har stor erfarenhet av Allsvensk fotboll och dessutom provat på spel utomlands. Han har levererat mål under alla år han har spelat på högsta nivån, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll.

— Han är en spelare med ursprung från regionen vilket också är en viktig faktor för oss. Hans statistik talar för sig själv, han är målfarlig, löpstark och mycket aktiv och vi hoppas att han kommer att tillföra mycket i vårt offensiva spel. En sak återstår och det är den läkarundersökning som görs imorgon fredag, avslutar Magnus Sköldmark med.

FIKK - För att alla behövs