Örebro Futsal Club

Stefan Warg till Örebro efter bytesaffär med Malmö

Tidigt på fredagsförmiddagen kunde Örebro och Malmö offentliggöra en bytesaffär där Stefan Warg och Marcus Björk byter klubbar med varandra.

· Publicerad: 25 januari 2019 · 19.24.
Stefan Warg byter Malmö mot Örebro. Arkivbild: Martin Avedal

Det var under torsdagskvällen som Expressens hockeyexpert Johan Svensson kunde avslöja att Malmö och Örebro samtalade om en bytesaffär klubbarna i mellan.

Malmö ville byta bort sin defensiva back Stefan Warg mot någon av Örebros offensiva backar. Antagligen Jonathan Andersson eller Marcus Björk. När affären tillslut blev officiell under fredagen var det Björk som fick lämna Örebro.

Annons ▾

Stefan Warg har ett förflutet i Örebro

Stockholmsbördige Warg har fått sin hockeyskolning i Örebro. Ungdomsklubben var Örebro IS men J18/J20 säsongerna spenderades i VIK Västerås. Efter två säsonger i nordamerikanska WHL återvände han 2010 till allsvenskan och Örebro HK.

Efter en ytterligare säsong i Västerås samt spel i Nordamerika och SHL-klubben Skellefteå skrev han säsongen 14/15 på för den då Allsvenska klubben Malmö. Där utvecklades han till den defensiva backen han är idag.

— Först och främst känns det otroligt kul att få hem en Örebrokille. Jag känner Stefan sedan tidigare och han kommer passa bra in i gruppen. Vi känner att vi vill tajta till vår defensiv och där kommer Stefan hjälpa oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

— Stefan är en defensivt stark back som spelar med ett stort hjärta, men jag tycker också att han har tagit stora steg rent spelmässigt i Malmö. Vår förhoppning är att Stefan är spelklar till lördagens bortamatch mot Skellefteå, avslutar Niklas Johansson med.

Marcus Björk får packa väskan och flytta till Skåne

Marcus Björk som förra säsongen var en av hockeyallsvenskan bästa backar har inte alls levt upp till förväntningarna i Örebro. Mot slutet har han matchats som laget sjunde back.

Nu får han en nystart i en av SHL:s bästa klubbar där han kommer att hamna under backtränare Martin Filanders styre. Och på sikt kommer förmodligen Björk att utvecklas till den offensiva back som Örebro hade förväntat sig när de signade honom förra året.

FIKK - För att alla behövs