Örebro Futsal Club

Shane Harper hjälte mot Frölunda – avgjorde på övertid

Tisdagen den 29 januari tog Örebro Hockey emot Frölunda. De slutade med en 4-3 seger för hemmalaget och Shane Harper avgjorde.

· Publicerad: 30 januari 2019 · 00.04.

Örebro Hockey följde upp lördagens tunga bortaförlust genom att hemmaslå topplaget Frölunda. Precis som i lördags gick matchen till övertid men denna gång kunde Örebro avgöra genom Shane Harper.

Kvällens seger var den andra raka för Örebro mot Frölunda. Sist dessa lag mötes var i Behrn Arena den 6 december förra året, då vann Örebro med hela 7-1. Ikväll blev det betydligt tuffare då matchen slutade 4-3.

Annons ▾

Kvällens match var även hemmadebut för Örebros nyförvärv Stefan Warg som kom till Örebro i fredags efter ett byte med Malmö. I motsats riktning gick backen Marcus Björk.

Örebro trivs mot bättre motstånd

Örebro har under den större delen av säsongen legat i botten av tabellen. Men laget trivs mot topplagen och tar poängen mot dem. I kvälls match var Frölunda rent spelmässigt det bättre laget men hade trots en tidig ledning och flera powerplays svårt att stoppa Örebro.

Frölunda kunde efter ca fem minuters spel ta ledningen i början av matchen. Samuel Fagemo fick ett friläge och gjorde ingen fel. Örebro spelade upp sig och kunde reducera i powerplay genom Kristian Näkyvä.

Andra perioden blev en märklig tillställning som Örebro vann med 2-1 och man gick till tredje perioden med en ledning på 3-2. Frölunda dominerade helt och hade flera powerplay, skotten efter andra stod 8-16 till gästerna.

Men det stoppade inte Patrik Virta och Rodrigo Abols från att göra mål för Örebro. Marcus Weinstock hade en assist på Abols mål, han hyllades innan matchen för att han nyligen spelat 500 matcher i klubben. .

Blixtsnabbt avgörande från Shane Harper

Frölunda fick i den tredje perioden in en kvitteringen genom Chay Genoway och resultatet 3-3 stod dig perioden ut. En period där Örebro till slut vann skotten med 10-6 men ironiskt nog gjorde gästerna målet.

Övertidsperioden blev dock inte långvarig, Shane Harper behövde bara 15 sekunder på sig att skjuta hem två poäng till Örebro. Hans mål påminde mycket om gästernas 0-1. Harper kom från båset i full fart och fick ett friläge, sen rasslade det bara till bakom Johan Gustavsson i Frölundamålet.

Örebro ner på kvalplats igen

Efter övertidsförlusten mot Skellefteå i lördags gick Örebro upp över kvalsträcket. Ikväll när de vann och tog två poäng åkte de ner under sträcket istället. Detta för att Mora vann borta mot Brynäs med 1-4 och tog tre poäng.

För Örebro väntar nu en tuff bortamatch mot Färjestad på torsdag. Därefter kommer jumbon Timrå på besök på lördag. De vart ikväll krossade borta mot HV71 med 7-1. Om nu Örebro kan upprepa det på lördag återstår att se, för de trivs som sagt bäst mot bra motstånd.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs