Örebro slog Timrå – tog viktiga poäng i bottenstriden

Örebro tog viktiga poäng när man hemmaslog Timrå under lördagen. Samtidigt förlorade Mora i Karlstad och Örebro upp över kvalsträcket igen.

· Publicerad: 2 februari 2019 · 20.29.

Övertidsseger i tisdags, krossade i torsdag och idag viktig seger hemma mot Timrå. Det svänger i bottenstriden för Örebro, ena dagen slår man topplaget Frölunda, två dagar senare förlorar man mot Färjestad med 7-1.

Inför matchen mot Timrå var en seger ett måste om Örebro skulle undvika kvalspel, samtidigt var Mora tvungna att tappa poäng mot Färjestad. Örebro kunde efter en bra genomförd match vinna med 3-2, och tog tre viktiga poäng.

Örebro grundlade segern i första perioden

Att säga att matchen var avgjord efter en period är att överdriva men Örebro tog en stabil 2-0 ledning och chockade Timrå. Gästerna öppnade matchen bäst och pressade tillbaka Örebro.

Patrik Virta kunde efter ca fem minuters spel kontra in 1-0 till Örebro. Ett par minuter senare var samma kedja inne igen och Rasmus Rissanen sköt ett skott som tog på Anton Hedman och 2-0 var ett faktum.

Timrå tog en timeout och fortsatte pressa ner Örebro i egen zon men Stefan Steen gjorde ett par svettiga räddningar. Hemmalaget kunde ta med sig en ledning in i pausvila.

Timrå nätade i powerplay men Ebert sköt hem segern

Timrå är säsongens inte helt otippade jumbo, men mot Örebro gjorde man två powerplaymål. I andra perioden fick gästerna kontakt efter att Motalabördige succéspelaren Henrik Törnqvist gjort mål i spel fem mot fyra.

Matchen stod och vägde men hemmalaget hade ändå Timrå under kontroll och när de som mest behövdes klev en av Örebros bästa spelare fram. Med ett tungt slagskott i krysset sköt backen Nick Ebert 3-1 till Örebro, resultatet skulle stå sig till ca 4 sek kvar av matchen.

För i tredje perioden kunde Timrå återigen göra ett powerplaymål. Patrik Blomberg satte 3-2 snyggt upp i krysset. Men då återstod enbart ett par sekunder av matchen och Örebro kunde ta tre nya poäng.

Mora förlorade i Karlstad

Färjestad som för två dagar sen krossade Örebro med 7-1 fick det betydligt mycket svårare med Mora i dagens match. Trots två ledningar för hemmalaget vägrade Mora ge sig och kvitterade två gånger.

Med ca tre minuter kvar av tredje perioden kunde Michael Lindqvists sitt andra mål för dagen ge Färjestad ledningen och matchen slutade 3-2. Det innebär att Örebro inför den spellediga veckan nu ligger över kvalsträcket med två poäng till goda på Mora.

Nästa match för Örebro är tisdagen den 12 februari, då åker man till Skåne för att möta Rögle. En motståndare Örebro känner väl men har haft svårt att besegra de senaste säsongerna.