Örebro Futsal Club

Snöröjning och parkeringsvakter skapar upprörd stämning i Ölmbrotorp utanför Örebro

Stämningen är upprörd på Ölmbrovägen i det lill-stora samhället Ölmbrotorp i Dyltabruk, norr om Örebro.

· Publicerad: 4 februari 2019 · 23.59.
Ölmbrovägen-Dyltabruk
Läsarbild: M Fransson

Stämningen är upprörd bland människorna i det ”lill-stora” samhället, eller byn som många av invånarna själva kallar sitt Ölmbrotorp i Dyltabruk, norr om Örebro. Dom meterhöga snövallarna bygger bekymmersamt utefter Ölmbrovägen där denna sällsamma historia har sitt händelsernas centrum.

Många av dom arbetande hemtjänstpersonalen, pendlare och närboende som under måndagen skulle hämta sina parkerade fordon, möttes upp av parkeringsvaktens knallgula parkeringsbot.

Människor som bor utefter Ölmbrovägen menar att man har parkerat såhär på gatan i över 30 år, det har aldrig någonsin tidigare varit, ställt till några problem.

Annons ▾

Arbetande personal och boende bötfällda

Det är människor som arbetar och bor på Ölmbrovägen som nu är bötfälld, man är upprörda i situationen och samtidigt visar man förvåning.

Personer som Örebro Tribune har pratat med menar att detta känns mer som ett övertramp där regler talar mot regler.

Parkeringen anser man inte är en parkering, utan man tvingas parkera längs med gatan för att senare bötfälla.

— Man bygger upp flera meter höga snövallar utöver vägen och befintliga få parkeringsytor, skulle räddningstjänsten eller en ambulans behöva komma förbi så finns det inga möjligheter.

— Då ser man till att alla bilar, på den resterande del av gatan försvinner. Man hittar en tillfällig lösning och bötfäller vartenda fordon utefter Ölmbrovägen och på boten står det tydligt att man parkerat i fel färdriktning.

— Det har aldrig varit ett problem tidigare, alla boende och arbetande personal på Ölmbrogården har kunnat parkera såhär i över 30 år.

— Snövallarna som byggs upp på Ölmbrovägen gör att det blir svårare att passera, gatan blir helt plötsligt trafikfarlig.

Ölmbrovägen i Dyltabruk
Läsarbild: M Fransson

Flera av dom människor som Örebro Tribune talat med, som dessutom fått parkeringsböter kommer att bestrida dessa.

FIKK - För att alla behövs