Örebro Futsal Club

The Bland signar med tyska Backseat och lanserar tre Europaturnéer

Med tiden så växte ambitionerna – efter ett års isolation på landsbygden utanför Örebro så lanserar bandet tre Europaturnéer.

· Publicerad: 4 februari 2019 · 01.22.
The Bland
Foto: The Bland

Historierna om det Uppsalabördiga folkrockbandet The Bland är många. Grundmedlemmarna från bandet träffades under en resa i Nya Zeeland där gatorna blev bandets replokal under ”backpacking-äventyret”. Bandet skapade upplopp i Italien och man nära på att drunkna i Sydney, Australien.

The Bland har klassiska 60-talsartister som Crosby, The Rolling Stones och Bob Dylan som tydliga influenser.

Annons ▾

Isolerade på landsbygden utanför Örebro

Efter ett års isolation på landsbygden utanför Örebro så har nu bandet börjat turnera i Europa. Tysklands livepublik och radio har slagit klorna i bandet och nu går The Bland ut med att de signar med tyska Backseat PR & Labelservices och bokningsbolaget AllRooms inför en storsatsning under 2019.

Leadsångaren Axel Öberg, som bland annat blivit ”dagens ansikte” i Bremens största tidning Weser-Kurier där man hintar om att ett 60-tal spelningar, en dokumentär och tre Europaturnéer planeras inför 2019.

FIKK - För att alla behövs