Örebro Futsal Club

Raubtier kommer till Frimis Salonger i oktober

Det svenska metalbandet Raubtier åker ut på en Sverigeturné i höst. Den 11:e oktober stannar det Haparandabaserade bandet på Frimis Salonger i Örebro.

· Publicerad: 5 februari 2019 · 11.10.
Raubtier kommer till Örebro i höst, här en bild från 2016 när bandet spelade på Ritz Nightclub. Arkivbild: Martin Avedal.

Det Haparandabaserade metalbandet Raubtier åker ut på en Sverigeturné i höst. Detta för att fira att det var 10 år sen de släppte debutalbumet Det finns bara krig. Ett av stoppen är Frimis Salonger i Örebro.

— Det är med stor glädje som jag härmed delger er de spikade turnédatumen för Rovdjurets kommande härnadståg. Det är en särdeles minnesvärd turné, inte bara för att den manifesterar vårt tioårs-jubileum för Raubtiers debutalbum, säger bandets frontman Pär Hulkoff i en pressrelease.

Annons ▾

Detta är Raubtier

Raubtier bildades i Haparanda 2008 och består idag av Pär Hulkoff (sång, gitarr), Jonas Kjellgren (bas) och Mattias Lind (trummor). Bandet har släppt fem album där det senaste Bärsärkagång släpptes 2016.

Bandets musik kan bäst beskrivas som industri-metal med inslag av militärmarsch-takter. Låttexterna handlar mycket om krig, död och olycka, med också lokalpatriotism kan förekomma. Live är bandet som ett hungrigt rovdjur som tuggar på tills sista tonen är satt.

Förutom turnéns huvudakt följer även Alfahanne och Utmarken med. Pär Hulkoff kommenterar banden med följande ord tagna från pressreleasen.

— De band som följer med oss ut i höst är folkmetal-krigarna från Västerbotten i Utmarken, och de apokalypsrockande mörkermännen Alfahanne som härstammar från Eskilstuna.

Info om konserten

Plats: Frimis Salonger
Datum: 11/10 2019
Tid: 20:30
Biljetter: 350:- + avgift
Ålder: 18 år

Biljetterna släpps onsdagen den 6 februari och går att köpas här.

FIKK - För att alla behövs