Örebro Futsal Club

Energiskt uppträdande av Flogging Molly

Los Angeles-baserade Flogging Molly spelade under tisdagen den 5 februari på Frimis Salonger i Örebro, och bandet bjöd på en energisk spelning.

· Publicerad: 6 februari 2019 · 00.24.

Frimis Salonger satte ribban högt när musikåret 2019 drog igång i Örebro. Redan den 5 februari stod Los Angeles-baserade Flogging Molly på deras scen.

Flogging Molly slog igenom 2002 med albumet Drunken Lullabies. Deras musik kan som bäst beskrivas som hardcore/punk med starka influenser av irländsk folkmusik. Bandet har gjort sig kända som ett riktigt bra liveband.

Annons ▾

Flogging Molly sparade inte på krutet

Konserten drog igång runt klockan 22.00 på tisdagskvällen. Till tonerna av The Whos klassiska rocklåt Baba o’riley klev bandet upp på scenen. Det var runt en 700 besökare som hade dykt upp vilket i stort sätt innebär lappen på luckan för Frimis Salonger.

Flogging Molly sparade inte på krutet utan la in högsta växeln direkt och bjöd publiken på en åktur de sent kommer glömma. Personerna vid de första radera längst framme vid scenen var helt galna under konserten.

Bandet överraskade även genom att spela titelspåret från succéplattan Drunken Lullabies redan som låt nummer tre. Frontmannen Dave King bjöd också på helt egen energisk liten show där mitt på scenen.

Flogging Molly spelar på Debaser

Bandet kommer under onsdagen spela på Debaser i Stockholm innan turnén tar färjan över till Finland, sen åker man hem till USA för spela.

Att ett band som Flogging Molly gästade Örebro är självklart coolt även om bandet slog igenom för snart 20 år sen. Man hade även sin storhetstid i den våg av band med influenser från Irländsk-folkmusik som kom i början av 2000-talet.

Men bandet visade ikväll att de fortfarande är en grym liveakt som kan leverera. Trots att några i bandet börjar närmare sig 60 år saknar man inte energi, och bara det är värt en eloge.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs