Örebro Futsal Club

Den nya gångbron vid Örebro södra kommer att vara klar till våren

Trafikverket kommer nu öka säkerheten vid Örebro södra – skisser visar hur den nya gångbron över spårområdet kommer att se ut.

· Publicerad: 8 februari 2019 · 15.04.
Skiss på bron över Örebro Södra
Bild: Trafikverket

Den nya gångbron kommer att vara klar i maj. Den blir i rött stål med skärmar av glas. Trafikverket tar bort passagen från mittperrongen till västra sidan, medan passagen mellan perrongerna finns kvar.

I samband med brobygget har stängslet längs spåret bytts ut till ett högre och kraftigare. Trafikverket kommer också att sätta upp tydligare signaler. Tillsammans ska dessa åtgärder minska risken för olyckor.

Annons ▾

Olycksdrabbat område vid Örebro södra

— Området vid Örebro södra är olycksdrabbat, eftersom många genar över spåren eller passerar trots stoppsignal. Det är både livsfarligt och olagligt. Spårspringet orsakar också stora förseningar och är ett stort arbetsmiljöproblem för lokförarna, säger Hans Eriksson, delprojektledare på Trafikverket.

Trafikverket, Örebro kommun och Region Örebro län ska tillsammans utveckla hela järnvägsområdet, från Svampen till Gustavsvik, för att det ska bli säkrare och mer tillgängligt på längre sikt.

Det kommer ta flera år innan de planerna kan realiseras, därför bygger Trafikverket den här bron som står färdig nu i vår.

FIKK - För att alla behövs