Örebro Futsal Club

Världsberömda gosskören The Choir of St John’s College kommer till Örebro

Gosskören The Choir of St John’s College, Cambridge är världskända – framträder fredagen den 5 april i Olaus Petri kyrka i Örebro.

· Publicerad: 9 februari 2019 · 16.19.
Choir of St Johns College Cambridge - Foto Nick Rutter
Foto Nick Rutter

The Choir of St John’s College, Cambridge är känd över hela världen och har över 90 skivinspelningar bakom sig. Under april gör kören ett unikt gästspel i Sverige. Det blir endast tre konserter i Sverige och en av dem är i Olaus Petri kyrka i Örebro.

— Vi är helt begeistrade säger Mats Bertilsson, organist i Olaus Petri församling.

Annons ▾

Det är sällsynt att The Choir of St John’s College från Cambridge ger sig ut på turné, enligt Mats Bertilsson.

Resan till Sverige är en unik händelse

— En turné tar ju alltid tid i anspråk och körens huvudsakliga uppgift är att sjunga i de dagliga gudstjänsterna i College Chapel i Cambridge. Därför är resan till Sverige en unik händelse i sig och kören ger tre exklusiva framträdanden – i Västerås domkyrka, i Storkyrkan i Stockholm och i Olaus Petri kyrka i Örebro.

— Kören framträder fredagen den 5 april klockan 18. Det är helt fantastiskt, konserten är en unik möjlighet att få uppleva en gosskör av absolut högsta nivå, på hemmaplan.

Det blev rusning vid biljettsläppet och snabbt därefter var största delen av dom numrerade sittplatsbiljetterna redan paxade.

Afternoon tea för en engelsk totalupplevelse

Tillsammans med Abbe Kurt och Walvet Bar & Matsal, erbjuds möjligheten till engelskt afternoon tea innan konserten – den som vill gå ”all in” för England kan få en härlig totalupplevelse.

Afternoon tea bokas direkt hos Walvet, telefon: 019-138000. Priset är: 225 kr/person (begränsat antal platser, först till kvarn).

Sångträning från 6-årsåldern

Den gosskörstradition som vuxit fram i Englands universitet och katedraler saknar motstycke i musikvärlden. Pojkarna sätts i sångträning från så låg ålder som sex år och i kören sjunger de tillsammans med de tonårskorister som passerat målbrottet samt vuxna män som sjunger de lägre stämmorna.

Källa: Svenska kyrkan

FIKK - För att alla behövs